Seguretat, un tema inherent al RallyRACC

(22/10/2013)

RallyRACC & Seguretat 

El RallyRACC està considerat com una cursa molt segura, no només per als participants sinó també per al públic. Edició rere edició, el RACC incorpora millores per fer de la seguretat un tema fora de discussió. Un gran avanç va ser la introducció del sistema de tracking per al seguiment en els trams instal·lat en els cotxes 0 i 00 i els cotxes de cursa per tenir un control permanent. Alarmes que s'accionen quan un vehicle es para o allunya de les seves coordenades GPS, completat per un sistema de veu perquè pilot o copilot i Direcció de Cursa puguin comunicar-se.

El RallyRACC és una de les proves del mundial on més tràfic aeri es registra, la qual cosa obliga a l'organització a engegar un rigorós pla per controlar totes les unitats, amb el que passen a estar integrades a l'estructura aèria de la cursa, amb reserva de l'espai aeri i freqüència aeronàutica exclusiva. A més, el RACC disposa d'un “helicòpter que tot ho veu”, per fer efectiu al màxim el control del ral·li des del cel.

Des de Direcció de cursa s'efectua un exhaustiu seguiment de tota una cadena d'efectius que abasta el contingent policial, el personal de carretera i del parc d'assistència, els encarregats dels cotxes de seguretat, el personal mèdic i d'ambulàncies, el cos de bombers, grues, emissores de seguretat i fins i tot els professionals de la informació que segueixen a peu de tram el desenvolupament de la prova. Res es deixa a l'atzar, gràcies a un ampli dispositiu humà de prop de 4.000 persones. L'ajuda voluntària de les escuderies es converteix en un gran actiu i són les responsables de la seguretat en els trams i a les zones destinades al públic, del control general del parc d'assistència i del reagrupament, de la ràdio seguretat dels trams, dels cronometratges intermedis i el proveïment de combustible, sempre sota el paraigua de Direcció de Cursa.

Quant als espectadors, mitjançant contínua informació per quants canals és possible es recomana i, en cas omís s'obliga, a:

• Seguir les indicacions dels comissaris i personal de l'organització.
• No situar-se en zones no habilitades. La mala situació del públic implica un risc i pot suposar l'anul·lació del tram.
• Una vegada triada la zona de públic, no moure's d'ella en una mateixa jornada.
• Estacionar els vehicles adequadament, deixant lliures les sortides d'emergència.

Tornar