El RallyRACC 2013, molt fàcil de seguir per als aficionats

(07/10/2013)

Mikko Hirvonen (Citroën). RallyRACC 2012 

El 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2013, serà una prova que oferirà un gran nombre de facilitats als aficionats que vulguin seguir la prova i fins i tot als que sense poder-ho fer desitgin conèixer al moment l'actualitat que gira entorn de la cursa.

Hi ha disponible a www.rallyracc.com la Guia virtual de trams, una completa descripció de totes les zones aconsellades per a l'espectador en les nou especials diferents que componen el ral·li. Aquest document electrònic, disponible en castellà, català i anglès, a més de les fotos i les habituals indicacions sobre descripció general, accés, serveis i valoració general de cada zona, ofereix aquest any com a novetat un vídeo de cadascuna d'elles, la qual cosa completa d'una manera molt clarificadora el que l'espectador es trobarà en el lloc que hagi triat per presenciar in situ el pas dels cotxes.

Referent a publicació escrita, el RACC edita aquest any, en col·laboració amb Editorial MIC, un Programa Oficial i, també, l'habitual Guia Oficial que edita la revista especialitzada Autohebdo Sport. El programa oficial, en format de qualitat i acabat en llom, consta de 116 pàgines en format A4 i estarà disponible a la sortida de Barcelona i en el Service Park de PortAventura. Quant a la Guia Oficial, aquesta hi serà en format revista i constarà de 36 pàgines, venent-se conjuntament amb la revista Autohebdo Sport de la mateixa setmana del ral·li. Les dues publicacions contindran totes les dades sobre el RallyRACC i el Campionat del Món.

Aquesta informació escrita es completarà amb l'habitual Rally Map, el plànol general amb horaris del 49 RallyRACC reproduït del mapa de carreteres de Catalunya de Geostel, que podrà adquirir-se en els llocs indicats del Service Park i Village de PortAventura.

La web oficial www.rallyracc.com és la font oficial d'informació del RallyRACC, no tan sols com és obvi d'aquesta 49 edició, sinó de les últimes 12 celebrades, una excel·lent eina de consulta sobre la cursa i també sobre el mundial, actualitzada constantment i que durant la setmana de la pròpia cursa incorporarà “Rally on line”, amb fotografies en alta definició, notícies, declaracions dels pilots i els temps i classificacions en directe. De la mateixa manera, @rallyRACC, el canal de Twitter, oferirà durant tota la setmana del ral·li informació i flaixos continus sobre el desenvolupament de la competició.

Els ‘Official Media Partners’, a més d'Autohebdo Sport són els rotatius Sport, El Periódico i l'emissora Catalunya Ràdio, que dedicaran una atenció especial al 49 RallyRACC amb un ampli protagonisme durant els tres dies de cursa.

El divendres 25 d'octubre, poc abans del començament des de Barcelona del 49 RallyRACC i en un auditori situat en el mateix marc de sortida, Luis Moya, el copilot bicampió del món de ral·lis amb Carlos Sainz, farà una xerrada a un aforament limitat d’aficionats sobre els secrets que mouen una prova del Campionat del Món. Els interessats en assistir poden trobar informació de com fer-ho a la web oficial de la cursa.

Com a complement per a aquelles persones, empreses i organismes que vulguin un seguiment de la cursa còmode i organitzat, RACC Travel posa a la seva disposició dos programes: VIP Racing Rally i Rally Gold Passport. Amb el primer es pot seguir el 49 RallyRACC des d'una zona privilegiada, visitant àrees restringides al públic i amb accés a trams seleccionats, sempre en minivan. Quant al Rally Gold Passport es tracta d'una opció que permet un seguiment des d'una posició exclusiva, gaudint de zones privilegiades i amb poc públic, ja que s'accedeix a les mateixes en helicòpter.

El 49 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2013, se celebrarà entre els dies 25 i 27 d'octubre amb sortida des de Barcelona, arribada final a Salou i centre neuràlgic dels tres dies al parc temàtic PortAventura, en un dels aparcaments del qual s'allotjarà el parc d'assistència i el village. El 49 RallyRACC consta d'1.389,5 km de recorregut dels quals 355,92 són de velocitat distribuïts en 15 trams cronometrats, 2 d'ells mixts terra-asfalt, 4 més sobre terra i 9 sobre asfalt. La cursa compta amb una inscripció de 64 vehicles, 13 d'ells World Rally Car.

Tornar