Com serà cada jornada del RallyRACC 2013?

(08/06/2013)

RallyRACC 2012 

Els canvis que s’han introduït en el plantejament del RallyRACC configuren una estructura de cursa sensiblement diferent que convé analitzar. Una primera jornada curta però nocturna i una última amb tots els trams de terra i mixts són els ingredients d’una nova evolució de calat en el Ral.li d’Espanya.

Així transcorreran els tres dies de cursa del RallyRACC 2013, començant pel dia 0, en el qual  es realitza el Shakedown.


Dia 0: Dijous, 24 d’octubre

•Shakedown a Salou, sobre asfalt i a la tarda

El dia previ a la cursa, autèntic dia 0 per al Rally de España, posposarà la celebració del shakedown o tram de proves fins a la tarda, i com en els últims anys dissenyat a la zona Emprius de Salou, encara que aquesta vegada el seu pis serà exclusivament d’asfalt.

Dia 1: Divendres, 25 d’octubre

•Sortida des de Barcelona i 3 trams d’asfalt, tots nocturns, fins a PortAventura

La magnífica sortida de Barcelona, una de les imatges més boniques que han quedat del mundial de 2012, es repetirà aquest any, però al contrari de fa dotze mesos serà una sortida oficial i al mateix temps real, ja que els cotxes, en el seu desplaçament fins a PortAventura, disputaran tres especials cronometrades sobre asfalt, de nit, en una jornada que aportarà suficients dificultats com seran els gairebé 62 km de velocitat. Els trams seran els disputats per última vegada el 2009, Querol (Pontils-Esblada-El Pont d’Armentera/21,26 km) i Montmell (Vila-rodona-Sant Jaume dels Domenys/24,14 km), així com l’habitual Riudecanyes (16,35 km), amb la realització –com el 2012– del “dònut” a la rotonda del Coll de la Teixeta.

Dia 2: Dissabte, 26 d’octubre

•5 especials sobre asfalt, 1 mixta a Salou i sortida i arribada a PortAventura

El centre neuràlgic dels dos últims dies de cursa serà íntegrament la Costa Daurada, sent el segon d’ells un dia molt similar al del passat any encara que amb alguns canvis. A l’arrencada es repetirà el tram Riudecanyes del primer dia per a continuació realitzar-se dues passades a El Priorat (42,04 km), tram igual que el 2012 encara que uns 4 km més curt a l’arribada atès que els cotxes viraran a La Palma d’Ebre per la T-2237 cap a Vinebre, i també dues passades a Colldejou (26,48 km), tram disputat el 2007 però que en realitat és el que es va disputar el 2012 com a Santa Marina, justament a l’inrevés de com es corre aquest any. El dia conclourà com fa dotze mesos amb la magnífica especial urbana i mixta de Salou (2 km), amb el mar de fons i el públic vivint a escassos metres l’evolució dels cotxes.

Aquest dia, a l’assistència de PortAventura de final de jornada (1h.15’) es passaran els cotxes a especificacions de terra. També en aquest moment, els pilots escolliran l’ordre de sortida a l’etapa mixta, en funció de la seva classificació en el ral•li.

Dia 3: Diumenge, 27 d’octubre

•4 especials sobre terra i 2 sobre pis mixt, amb sortida a PortAventura i arribada a Salou

L’apoteosis esportiva tindrà lloc l’últim dia, atès que el RACC ha substituït l’asfalt que fins ara era l’habitual pel terreny mixt i de terra que en les tres últimes temporades havia inaugurat la cursa. Això implica que la dificultat serà màxima i que res podrà donar-se com a definitiu fins que no conclogui aquesta difícil etapa. En tot cas, els tres trams a doble passada seran idèntics als de fa un any: els de terra Gandesa (7 km) i Pesells (26,59 km) i el mixt Terra Alta (35,73 km), encara que aquest es disputarà en versió 2011, és a dir arrencant des de Vilalba dels Arcs sense efectuar el bucle anterior que es va realitzar el 2012. L’arribada es viurà amb tota la seva esplendor en el podi de Salou.

Tornar