Lliurats els premis RACC Motor Sport 2012

(19/12/2012)

Premis RACC Motor Sport 2012 

Aquest dimarts, 18 de desembre, ha tingut lloc a la seu central del RACC l'habitual lliurament de Premis RACC Motor Sport als pilots que han destacat al llarg de la temporada 2012, un esdeveniment que habitualment posa la cirereta a la temporada esportiva anual. El món dels ral·lis, i especialment el 48 RallyRACC, va tenir la seva part d'important protagonisme.

L'acte va reunir a la gran família esportiva del RACC, tant en les dues com en les quatre rodes, incloent-se l'activitat pròpia com són els diferents Volant RACC de Catalunya, Comunitat Valenciana, Andalusia i Galícia, a més de les Promo RACC motociclistes (Iniciació, 50 i 70) i l'Open RACC de Kàrting.

Molts i valuosos títols en quatre rodes
A més d'una medalla a tots els pilots presents i els conseqüents guardons, dins de l'apartat d'automobilisme el món dels ral·lis va ser premiat amb la figura de l'exCampió del Món S2000, Xevi Pons, que acompanyat de Xavier Amigo ha guanyat en 2012 el títol de Campió d'Espanya de Ral·lis de Terra; Joan Vinyes i Jordi Mercader, per imposar-se en les dues rodes motrius del nacional de ral·lis d'asfalt; Albert Llovera i el seu copilot Àlex Haro, Campions del Trofeu d'Espanya de Grup N en ral·lis de terra; i Josep Maria Membrado-Josep Ramon Ribolleda, Campions absoluts de Catalunya de Ral·lis.

Absents per trobar-se a París, Dani Sordo-Carlos del Barrio van ser recordats per la seva campanya mundialista 2012. Qui sí va poder rebre un esment especial va ser l'autor d'una excel·lent temporada en la WRC Academy en la qual va quedar subcampió a més de jove revelació, l'asturià José Antonio Suárez, així com el seu copilot, Cándido Carrera, que s'imposava en navegants.

Ple d'autoritats presents
A més del president del RACC, Sebastià Salvadó; el vicepresident, Enric Cucurella; i el director general de l'entitat, Josep Mateu; les autoritats esportives presents van ser Ivan Tibau (secretari general de l’Esport), Joan Moreta (vicepresident de la FIM), Àngel Viladoms (president de la Real Federació Motociclista Espanyola), Vicenç Aguilera (president del Consorci del Circuit de Catalunya); i els presidents de les federacions catalana i gallega.

En l'acte van tenir el seu reconeixement els representants de les diferents entitats patrocinadores i empreses col·laboradores tant del Volant RACC/Trofeu Mobil 1-MAVISA com del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2012.

Els patrocinadors i col·laboradors del RallyRACC que van recollir el seu premi van ser: Ajuntament de Salou (Benet Preses i Felip Ortiz, regidors de Turisme i Esports, respectivament); Movistar (Félix Les, responsable de Relacions Institucionals de Telefónica Catalunya); Ajuntament de Barcelona (Xavier Amador, director de Relacions Institucionals de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports); SEAT (Jaime Puig, gerent de SEAT Sport) i Europcar (Josep Anton Rubio, cap regional de Vendes). Van excusar la seva presència els responsables de Costa Daurada-Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Agència Catalana de Turisme, PortAventura i Cambra de Comerç de Tarragona.

També es van atorgar sengles esments especials al Cos dels Mossos d'Esquadra (Manuel Prat, director general de la Policia); Cos de Bombers de la Generalitat (Paco Sánchez, responsable operatiu Sala Central); i Policia local de Salou (Marc Alarcón, regidor Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat), així com a la Guàrdia Urbana de Barcelona (Joan Delort, gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat), cossos tots ells que van tenir una importantíssima labor en el passat 48 RallyRACC després de les innovacions d'itinerari i emplaçaments que va adoptar aquesta última edició de la prova mundialista.

Tornar