El balanç d'Aman Barfull, director de cursa del RallyRACC

(19/11/2012)

Aman Barfull 

“Hem fet un pas molt important per apropar el RallyRACC a la societat”

Aman Barfull, director de cursa del RallyRACC, lidera un entramat organitzatiu i un equip humà d'un altíssim nivell en el context del Campionat del Món FIA de Ral·lis. Fidel als seus propòsits d'innovació i d'aportar al món dels ral·lis nous elements que permetin fer més gran a l'especialitat, el màxim responsable de la cursa catalana ofereix la valoració del club, i la seva particular, sobre aquest esdeveniment que un any més ha marcat una fita en l'organització de proves del mundial.

Aman Barfull, director de l'àrea esportiva del RACC i de cursa del RallyRACC; vicepresident de la Comissió de Ral·lis de la FIA; membre de la Comissió WRC de la FIA:.

“La satisfacció final sol ser el millor indici que tot ha anat bé, i aquest any no solament ho estem de satisfets, sinó que a més hem aconseguit just el que ens proposàvem: que el nostre RallyRACC tingui un acostament clar i amb futur a la societat, ja que el públic sempre va estar en el punt de mira quan dissenyàvem aquesta 48 edició.

Una vegada establert un alt nivell en aspectes com la seguretat, la cura del medi ambient, les innovacions en matèria esportiva i organitzativa i de crear l'únic ral·li del mundial amb un desenvolupament de trams mixtos, li tocava clarament el torn a intentar involucrar en la nostra proposta a les persones que possiblement no presenciarien una prova automobilística d'aquest tipus. I amb Barcelona ho hem aconseguit.

Amb la total complicitat de l'Ajuntament de Barcelona, hem pogut viure un espectacle grandiós, inèdit, unànimement lloat per la Federació Internacional, equips, pilots, periodistes i ciutadans. Quan contemplava la sortida dels cotxes des de la rampa de sortida després d'una tarda rica en emocions, no podia tenir una altra sensació de que tot estava sortint tal i com ho havíem dissenyat… però amb una bellesa superior a la que intuíem podia tenir la sortida des de l'avinguda de la Catedral.

El RallyRACC és una cursa consolidada però la seva nova línia d'evolució està orientada des de l'edició que acabem de viure a la societat, al públic, a les persones que han de fer amb la seva presència que la prova sigui ciutadanament important, gran, que aporti un espectacle esportiu proper i interessant i que, per descomptat, serveixi per engrandir el territori on se celebra per potenciar al màxim la internacionalitat a tots els nivells.

Cal esmentar també els valors que des de fa un temps estem creant entorn de la nostra prova, valors que tota l'organització i especialment el voluntariat i les forces de seguretat catalanes i locals han fet gran: l'esforç col·lectiu. El RallyRACC és un esdeveniment extraordinàriament complex. Prop de 2.500 persones, com deia l’any passat, són el nostre millor patrimoni, ara i en el futur: el nostre ral·li és un treball d'equip.

Per finalitzar, voldria fer una última anotació sobre el nostre itinerari de trams mixtos dissenyat en la Costa Daurada. Tenim unes especials impecables, selectives, que aquest any amb l'aparició de la pluja ha convertit a la primera etapa en un autèntic desafiament per als pilots i les màquines. I això no tan sols ha donat una gran incertesa inicial sinó que també ha provocat que molts pilots quedessin fora de la lluita, el que confirma a la nostra cursa com una competició difícil, gens predictible.

Portem ja vuit anys consecutius organitzant íntegrament el RallyRACC a la Costa Daurada, amb l'epicentre entre Salou i PortAventura. Ara, amb l'arribada de Barcelona, el poder de convocatòria i de repercussió mundial ha augmentat notablement i tot per fer de la nostra cursa la gran festa del món dels ral·lis. Tal com se sol dir, ens veiem l'any que ve, però aquesta vegada –més que mai– el record de les imatges de 2012 trigarà bastant a donar pas a la il·lusió que produeix posar-se a pensar en una nova edició, la de 2013. L'èxit ha estat total”.

Tornar