RallyRACC, pilots espanyols: Sordo, però també Suárez, Ojeda, Lemes y Membrado entre els destacats

(17/11/2012)

Quique García-Ojeda (Citroën). RallyRACC 2012 

Al marge de Dani Sordo-Carlos del Barrio, amb el Mini John Cooper Works WRC de Prodrive, novè classificat després de marcar un total de sis escratx, el pilot que més trams aconseguia guanyar en els 18 celebrats (ni més ni menys que un terç del total), l'actuació dels espanyols es quedava sense poder definir el nivell mostrat per diverses circumstàncies. Yeray Lemes i Josep Maria Membrado van tenir una bona actuació parcial en PWRC, encara que la major alegria la proporcionava José Antonio Suárez (veure notícia publicada ahir), que amb la seva victòria en la WRC Academy es proclamava subcampió de la categoria, sent el seu copilot Cándido Carrera el campió en l'apartat de copilots.

Al marge de Suárez, les majors expectatives estaven dipositades en Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Mitsubishi Lancer Evo X), que van arribar a liderar l'apartat de PWRC el primer dia, però que una avaria en el turbo després del segon tram del dia 2 els impedia acabar la jornada. Després d’arreglar el Mitsubishi, el canari tornava el diumenge marcant el millor temps de PWRC en els sis trams disputats durant l'última etapa per acabar 7è. Els que no tenien sort eren Josep Maria Membrado-Josep Ramon Ribolleda (Mitsubishi Lancer Evo X), que quan rodaven cinquens de PWRC, després d'haver fet un escratx de la categoria en el tram 11 i diversos segons, havien de retirar-se per sortida en la primera especial del diumenge.

Després de Sordo, en realitat els millors classificats espanyols eren Quique Gª-Ojeda-Borja Odriozola, que debutaven en una prova del mundial amb l'habitual Citroën DS3 R3T d'Autogomas Cantàbria, guanyant la classe 5 (primer en dues rodes motrius) i acabant 19è de la general per completar una magnífica actuació, ja que la mecànica del Citroën va respondre a la perfecció durant els tres dies de cursa sense cap símptoma de fatiga, ni tan sols en la primera etapa sobre terra sota unes condicions summament complicades a causa de la pluja.

Altres espanyols que aconseguien finalitzar el RallyRACC eren Carles Llinàs-Joan Torra (Mitsubishi Lancer/34è i 10è de classe 3), Surhayen Pernía-Juan Luis García (Ford Fiesta/37è i primer en la classe 6), Celestino Iglesias-Jorge Iglesias (Ford Fiesta/44è i 2n de classe 6), Joan Font-Enrique Velasco (Ford Fiesta/45è i 3r de classe 6), Mariano Parés-Javier Moreno (Ford Fiesta/48è i 4t de classe 6), Josep Anton Domenech-Manel Marchal (Suzuki Swift/50è i 2n de classe 9) i José Antonio Lodeiro-Laura San Emeterio (Ford Fiesta/51è i 6è de classe 6).

Els abandonaments més ressenyables van ser els de Víctor Senra, per avaria en el motor del Fiesta R2, o Sergio Cruz (Mitsubishi Lancer), també debutant en una prova del mundial però que no podia acabar en danyar un pneumàtic en el penúltim tram. Albert Llovera (Fiat Grande Punto) es retirava l'últim dia després d'haver tingut problemes tècnics i un procés gripal al llarg de tota la prova.

Dos copilots entre l'elit
Com en la majoria de prova del mundial de 2012, dos copilots han representat al nostre país quan les llistes mancaven de conductors inscrits: Borja Rozada i Alex Haro. El primer d'ells acabava 18è absolut i primer en PWRC al costat del mexicà Benito Guerra (Mitsubishi), antic Campió d'Espanya de terra, que al costat del madrileny s'ha proclamat Campió del Món de la categoria. El segon copilot és el català de la comarca d'Anoia, Àlex Haro, fidel acompanyant del també mexicà Ricardo Triviño (Subaru), que va acabar el RallyRACC 35è i 8è de PWRC, encara que el més important és el subcampionat que han tots dos han aconseguit en Rally Class, el monomarca organitzat per Symtech.

Tornar