RallyRACC, WRC Academy: Victòria i subcampionat per a l'espanyol José Antonio Suárez

(16/11/2012)

José Antonio Suárez (Ford). RallyRACC 2012 

I al final va arribar la primera victòria per a José Antonio Suárez i el seu copilot Cándido Carrera, la qual cosa significava el subcampionat en la WRC Academy del pilot asturià i el títol per al seu copilot gallec, atès que a aquesta última cita del certamen monomarca per a menors de 25 anys s'arribava amb el de pilots decidit a favor d'Elfyn Evans, qui en haver canviat diverses vegades de copilot al llarg de la temporada impedia que els dos membres de l'equip fossin els campions.

José Antonio Suárez, pilot del RACC que sortia summament motivat ja que volia obtenir una victòria en el ral·li de casa, estava molt animat a més pels molts aficionats desplaçats des del seu Astúries natal. Des de l'inici, Suárez va voler marcar la pauta de la cursa, però era Pontus Tidemand, un dels seus rivals en la lluita pel subcampionat, el que començava dominant fins que una punxada en el cinquè tram de la primera etapa, en el qual cedia més de tres minuts, deixava a l'espanyol líder davant la més favorable per a ell segona i última jornada, tota sobre asfalt. Brendan Reeves, un altre dels candidats a la segona plaça de la general, també punxava en el tram tres.

Durant el segon dia, Suárez es va dedicar a administrar l'avantatge que tenia sobre Tidemand, arribant així com guanyador en la seva segona temporada en la WRC Academy, en la qual ha aconseguit la seva primera victòria en aquest RallyRACC. A més el seu copilot, Cándido Carrera, aconseguia el títol de copilots instaurat aquest any en memòria de Gareth Roberts, campió l'any passat i mort recentment mentre disputava la Targa Florio al costat de Craig Breen. Mentre l'alegria es desfermava a l'equip espanyol, Pontus Tidemand havia de conformar-se amb la segona plaça i tercera de la general, sent el ja campió Elfyn Evans tercer a la Costa Daurada.

En l'última jornada Fredrik Ahlin, quan era quart, sofria un accident que obligava a neutralitzar l'especial, sent evacuat en ambulància amb algunes contusions sense gravetat. Després de tornar mitjançant el Rally2, John MacCrone finalitzava quart per davant de Timo Van der Marel, Brendan Reeves i el debutant Aron Domzala. El reglament de la WRC Academy, a més d'atorgar un punt per cada escratx aconseguit, també permet descartar el pitjor resultat de la temporada. Aquest certamen es denominarà el proper any Junior WRC, encara que se seguirà competint amb els Ford Fiesta R2 d’M-Sport vigents en l'actualitat.

Classificació WRC Academy del 48 RallyRACC
1-José Antonio Suárez/Cándido Carrera (Ford Fiesta R2), 3h.46’51”3
2-Pontus Tidemand/Stig R. Skjaemoen (Ford Fiesta R2), +1’19”7
3-Elfyn Evans/Philip Pugh (Ford Fiesta R2), +3’22”3
4-John MacCrone/Stuart Loudon (Ford Fiesta R2), +8’41”5
5-Timo Van der Marel/Erwin Berkhof (Ford Fiesta R2), +11’24”4
6-Brendan Reeves/Smyth Rhianon (Ford Fiesta R2), +13’22”3
7-Aron Domzala/Kacper Pietrusinski (Ford Fiesta R2), +25’38”1

Classificació final WRC Academy
1-Elfyn Evans (Gran Bretanya), 138 punts
2-José Antonio Suárez (Espanya), 90 punts
3-Pontus Tidemand (Finlàndia), 84 punts
4-Brendan Reeves (Austràlia), 76 punts
5-John MacCrone (Gran Bretanya), 71 punts
6-Alastair Fisher (Gran Bretanya), 54 punts
7-Timo Van der Marel (Holanda), 47 punts
8-Fredrik Ahlin (Suècia), 22 punts

Tornar