Reconeixement a Sébastien Loeb en el seu últim RallyRACC

(05/11/2012)

Sébastien Loeb  

Segons els plans comunicats pel propi pilot fa unes setmanes, el 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de Espańa 2012, serŕ l'última vegada que el ja nou vegades Campió del Món, Sébastien Loeb (Citroën), participi en la prova espanyola del mundial. Davant aquest fet, el RACC vol oferir un reconeixement públic al pilot que es va iniciar en el mundial precisament en la prova que el club organitza dins del mundial des de 1991, fent-li lliurament d'un trofeu especial en el podi de sortida emplaçat a les escalinates de la Catedral de Barcelona, el dijous, 8 de novembre.

El president del RACC, Sebastiŕ Salvadó, serŕ l'encarregat del seu lliurament, moments abans de la sortida. Daniel Elena, fidel acompanyant de Loeb en tots aquests anys, també rebrŕ un trofeu idčntic al del seu pilot, en tots dos casos com a reconeixement a una trajectňria única en la prova espanyola que va iniciar el 1999 i acabarŕ el 2012.

Loeb va debutar en proves del Campionat del Món FIA precisament en el ral•li organitzat pel RACC (1999), sempre ho ha fet amb mecŕniques Citroën i si bé l'espanyola no serŕ la seva última participació en el WRC, sí que sembla ser que ho serŕ en curses disputades en territori ibčric, un bon motiu per acomiadar en gran a un home que ha marcat un abans i un després en el Campionat del Món FIA de Ral.lis, que ha vençut en nou ocasions, i en el propi RallyRACC, on compta amb set triomfs consecutius, ni més ni menys des que la prova mundialista té el seu epicentre situat exclusivament a la Costa Daurada, a partir de 2005. El 2003, quan la cursa tenia el seu epicentre a Lloret de Mar, Loeb va acabar segon després de Gilles Panizzi (Peugeot 206 WRC).

Primer RallyRACC sense Philippe Bugalski
Aquest serŕ el primer RallyRACC en el qual no es veurŕ en l'assistčncia de Citroën al pilot francčs Philippe Bugalski, mort d'accident domčstic el passat 10 d'agost als 49 anys d'edat. Bugalski ha passat a la histňria com el primer pilot a guanyar amb Citroën una cursa del Campionat del Món FIA de Ral.lis: el 35 Ral.li Catalunya-Costa Brava de 1999, cursa espanyola en la qual va participar i va acabar en cinc ocasions: 5č el 1998 i 1r el 1999 (Xsara Kit Car), i 8č el 2001 (primera aparició del Xsara WRC), 3r el 2002 i 10č el 2003 (totes amb Xsara WRC). Bugalski va tenir una especial relació amb la cursa del RACC, en la qual va aconseguir el seu primer escratx en el mundial (1998), el seu primer liderat en una cursa del WRC (1999), la seva primera victňria mundialista de les dues aconseguides (1999) i també la seva última cursa del WRC (2003). Actualment era pilot de proves de Citroën Racing.

Tornar