La WRC Academy definirà la plata en el RallyRACC, a la qual aspira José Antonio Suárez

(04/11/2012)

José Antonio Suárez (Ford Fiesta). Alemanya 2012 

A França es va proclamar el nou campió de la WRC Academy, el campionat monomarca organitzat per la FIA per a menors de 25 anys. El gal·lès Elfyn Evans és ja el vencedor i l'interès recau ara en el subcampionat, al que opten bàsicament dos pilots, l'australià Brendan Reeves i l'espanyol José Antonio Suárez, tots dos pilots separats per 2 punts. Suárez està copilotat pel gallec Cándido Carrera.

Encara que la segona posició no es premia (el campió rebrà un val de 500 mil euros per invertir en el WRC de 2013), acabar en aquesta posició és un plus de cara al futur de tot pilot. Aquesta categoria atribueix punts en la classificació però també en l'obtenció de millors temps escratx en ella, per la qual cosa Suárez, especialista d'asfalt, ho té tot al seu favor en el RallyRACC.

Suárez va passar de debutar en els ral·lis regionals asturians, a l'abril del 2009, a fer un forat en la WRC Academy, en la qual ja va prendre part el 2011 amb una 9a plaça final. Ara, el seu objectiu és guanyar aquest apartat en el RallyRACC i concretar el subcampionat, una trajectòria meteòrica que confirma al jove pilot pravià com la principal promesa dels ral·lis espanyols en el context internacional. Les victòries fins ara han estat d'Evans (4) i Alastair Fisher (1), i en un terreny com és l'asfalt, Suárez intentarà sumar l'última victòria abans que la categoria passi a denominar-se el 2013 Júnior-WRC.

La WRC Academy s'ha disputat en sis ral·lis del WRC de 2012: Portugal, Grècia, Finlàndia, Alemanya, França i la gran final és ara a Catalunya. Els pilots utilitzen en règim de lloguer Ford Fiesta R2 preparats per M-Sport a la seva seu polonesa de Cracòvia, equipats amb cobertes Pirelli.

Així arriba la WRC Academy al RallyRACC
1-Elfyn Evans (Gran Bretanya/Ford Fiesta R2), 126 punts (Campió)
2-Brendan Reeves (Austràlia/Ford Fiesta R2), 76 punts
3-José Antonio Suárez (Ford Fiesta R2), 74 punts
4-Pontus Tidemand (Suècia/Ford Fiesta R2), 59 punts
5-John MacCrone (Gran Bretanya/Ford Fiesta R2), 59 punts
6-Alastair Fisher (Gran Bretanya/Ford Fiesta RS), 54 punts
7-Timo Van der Marel (Holanda/Ford Fiesta RS), 37 punts
8-Frederik Ahlin (Suècia/Ford Fiesta RS), 22 punts

Tornar