Salou i PortAventura, el millor enclavament possible per acollir el mundial

(02/11/2012)

RallyRACC 2011 

La Costa Daurada tarragonina i especialment Salou i el parc temàtic PortAventura viuen amb intensitat, per vuitè any consecutiu, el RallyRACC com a amfitrions que són de la màniga catalana del mundial de ral·lis.

El ral·li, perfectament allotjat a PortAventura, és una excel·lent plataforma promocional i econòmica per a tota la zona. Pel parc d'assistència de més de seixanta mil metres quadrats instal·lat en un dels aparcaments del parc passen milers d’aficionats, ja que aquest és lògicament un dels focus d'atracció de la prova.

En el “PortAventura Convention Centre” se situa l'Oficina de Cursa i la Sala de Premsa. En la primera planta, una sala multifuncional alberga la sala per a la feina dels professionals de la informació, mentre que en la mateixa planta es troba instal·lat el headquarters o oficina de cursa. L'organització i una bona part dels pilots i equips del mundial s'allotja a l'Hotel Caribe PortAventura.

Si bé cada any es bolca en la cursa mundialista, aquest any Salou adquireix un protagonisme especial en el RallyRACC. A més d'acollir, de 8.00 a 13.30 hores, la denominada prova de Qualificació (Qualifying Stage, antic Shakedown o tram de proves) en ple Salou, a la zona Emprius, amb parts de terra i d'asfalt per provar tots dos tipus de pis, la vila marinera albergarà un autèntic tram dins de l'itinerari del primer dia, tancant la jornada amb una especial marcada sobre la platja, paral·lela al passeig marítim.

Aquesta és una gran novetat per a la ciutat i per al ral·li en si, un punt d'atenció per a aficionats i públic en general que tindran al màxim de prop possible els pilots i vehicles de la prova mundialista. El tram Salou, de 2 quilòmetres, es disputarà a passada única el divendres 9 de novembre a les 17.00 hores i serà la sisena especial d'aquest dia. Abans de la seva disputa, un reagrupament permetrà compartir amb tots els pilots del mundial la preparació per a aquest autèntic tram urbà que tindrà el mar com a teló de fons.

Encara que en aquesta edició la sortida protocol·lària del RallyRACC haurà tingut lloc des de Barcelona, en el podi de Salou, el diumenge 11 a partir de les 15.00 hores, tindrà lloc el lliurament de trofeus als guanyadors.

Tornar