RallyRACC 2012: Ple en la inscripció de vehicles WRC

(27/10/2012)

Dani Sordo (Mini). RallyRACC 2011 

No es pot reunir una millor inscripció de vehicles World Rally Car per posar punt final al mundial de 2012, del 9 a l'11 de novembre, amb el 48 RallyRACC: 17 unitats repartides entre les marques Ford (8), Mini (5) i Citroën (4), amb els nous Campions del Món, Sébastien Loeb, Daniel Elena i Citroën Total al capdavant i la presència dels onze primers pilots del mundial.

La lluita en la part noble del RallyRACC serà per l'honor d'aconseguir l'última victòria o ocupar l'últim podi d'una temporada que marca un punt d'inflexió en el mundial, pels canvis de pilots i de categories que es registraran el 2013. Els Citroën DS3 sortiran lògicament favorits, però els Ford Fiesta RS han demostrat competitivitat en aquest terreny, com així els Mini John Cooper Works; amb un d'ells, Dani Sordo intentarà tancar l'any tal com el va començar: amb un podi.

Malgrat que el WRC arriba a Catalunya amb el títol de pilots, copilots i constructors decidit, els equips no volen perdre's el RallyRACC i hi seran tots els que puntuen: Citroën Total, amb Sébastien Loeb i Mikko Hirvonen (Citroën DS3); Ford en la seva última presència com a estructura oficial amb Jari-Matti Latvala i Petter Solberg (Ford Fiesta RS); M-Sport Ford, comptant amb Ott Tänak i el caribeny John Powell (Ford Fiesta RS); Qatar, amb Hans Weijs (Citroën DS3); Citroën Junior, amb Thierry Neuville (Citroën DS3); Brazil, amb Daniel Oliveira (Ford Fiesta RS); i Adapta, amb Mads Østberg (Ford Fiesta RS). A ells s'uneixen Mini Portugal (Chris Atkinson, Paulo Nobre/Mini John Cooper Works), Prodrive (Dani Sordo, Jarkko Nikara/Mini John Cooper Works), Czech Ford (Martin Prokop/Ford Fiesta RS), Seashore Qatar (Abdulaziz Alkuwari/Mini John Cooper Works) i Evgeny Novikov (Ford Fiesta RS).

Els triomfs en els ral·lis puntuables els han aconseguit fins ara Sébastien Loeb (8), Jari-Matti Latvala (2) i Mads Østberg i Mikko Hirvonen (1). Així arriba el Campionat del Món de Ral·lis a Catalunya:

1-Sébastien Loeb (França/Citroën), 244 punts
2-Mikko Hirvonen (Finlàndia/Citroën), 198 punts
3-Mads Østberg (Noruega/Ford), 137 punts
4-Jari-Matti Latvala (Finlàndia/Ford), 133 punts
5-Petter Solberg (Noruega/Ford), 124 punts
6-Evgeny Novikov (Rússia/Ford), 87 punts
7-Thierry Neuville (Bèlgica/Citroën), 53 punts
8-Ott Tänak (Estònia/Ford), 52 punts
9-Martin Prokop (Rep. Txeca/Ford), 46 punts
10-Sébastien Ogier (França/Volkswagen), 41 punts

Tornar