Dijous, 8 de novembre: Un dia especial a Barcelona per a l'últim ral.li del WRC de 2012

(25/10/2012)

Catedral de Barcelona 

La sortida del RallyRACC des de Barcelona i la celebració durant tot el dia de multitud d'actes a la Ciutat Comtal amb el 48 RallyRACC Catalunya COSTA DAURADA, Rally de España, i la mobilitat com a motiu central, faran del dijous 8 de novembre un dia realment especial per a la prova que tancarà el Campionat del Món FIA de Ral·lis de 2012.

Al matí, a Salou, tindrà lloc el shakedown (08:00h) i, a continuació, la prova de Qualificació (QS, 10:00h). El shakedown és ara una autèntica sessió d'assajos i la QS atorga, per ordre de classificació, la possibilitat als pilots de triar l'ordre de sortida a la primera jornada de cursa. De 8.00 a 13:30 hores doncs, els pilots realitzaran aquestes passades al tram de proves, a la zona Emprius en ple Salou, ciutat que aquest any atresora una altra de les grans novetats, un autèntic tram urbà en ple Passeig Marítim en la primera etapa.

A la tarda –tot i que hi haurà activitats durante tot el dia–, Barcelona serà el gran focus d’interès del RallyRACC 2012, culminant amb la cerimònia oficial de sortida del 48 RallyRACC que tindrà lloc a partir de les 19.30 hores a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. Un podi especialment creat per a l’ocasió farà descendir als vehicles just des de les escalinates que es troben davant de la façana de la catedral per dirigir-se a continuació pel Portal de l’Àngel i Plaça de Catalunya.

Aquesta espectacular cerimònia de sortida significarà per al ral·li el gran colofó a una jornada d’intensa activitat a la zona, sempre amb el món de l’automòbil com a protagonista. Aquestes són les activitats previstes:

• De 10 a 13.30h (avda. de la Catedral) – Bicivisme
Activitat promocionada per l’ajuntament de Barcelona i la Fundació RACC, amb la implicació de les escoles de Barcelona, per fomentar la seguretat vial entre els més petits, amb classes teòriques i pràctiques a bord de bicicletes per part de tècnics de la Fundació RACC.

• 17.00h (parc tancat, avda. de la Catedral) – Cotxes en el Parc Tancat
Procedents de Salou, tots els vehicles participants en el 48 RallyRACC estaran estacionats a l’Avinguda de la Catedral en règim de parc tancat.

• 17.30h (podi de sortida, avda. de la Catedral) – Elecció de l’ordre de sortida
Activitat pública de gran interès per a espectadors i afeccionats, atès que els pilots prioritaris FIA “P1” i “P2” escolliran el seu ordre de sortida per a la primera jornada de cursa amb vista als temps obtinguts en la prova de Qualificació del matí, una part estratègicament important per als pilots del mundial.

• 18.00h (podi, avda. de la Catedral) – Autògrafs amb els pilots WRC
Durant 30 minuts, sessió d’autògrafs per al públic amb la presència de les estrelles del mundial de ral.lis.

• 18.15h (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) – Roda de Prensa FIA amb pilots
Roda de premsa dels principals pilots participants, amb possibilitat d’entrevistes i fotografies. Hi haurà dues conferències, una amb els pilots dels campionats suport (18.15) i una altra amb els pilots WRC (18.30).

• 19.00h (podi, avda. de la Catedral) – Foto Oficial de finalització de mundial
Amb la participació de tots els pilots Prioritaris i de les autoritats presents, es farà a l’escalinata de la catedral la foto Oficial de final del mundial de 2012.

• 19.30h (podi, avda. de la Catedral) – Cerimònia Oficial de sortida
De minut en minut i per ordre de número de cursa es donarà la sortida oficial a tots els vehicles participants del 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2012, des de l’Avinguda de la Catedral, circulant els cotxes per carrer dels Arcs, Avinguda del Portal de l’Àngel, Plaça de Catalunya, ronda Universitat i carrer Sepúlveda. Tot aquest itinerari és únicament d’enllaç i per tant es farà respectant escrupulosament la normativa de tràfic i de seguretat.

Tornar