RallyRACC 2012: L'espectacle de l'últim dia serà en el “dònut” de Riudecanyes

(07/09/2012)

Dennis Kuipers (Ford). RallyRACC 2011 

El RACC ha afegit dues matisacions al recorregut del 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2012, que contribuiran a la seva espectacularitat i interès esportiu. En primer lloc, ha afegit una disposició per la qual els pilots en arribar a la popular rotonda de Riudecanyes (final del tram Coll de la Teixeta el 2011), hauran de donar un gir complet a la mateixa i prosseguir la seva marxa, un inèdit “dònut” a tota velocitat al voltant d'una rotonda que es convertirà en un homenatge als seguidors del ral·li, que podran presenciar una espectacular derrapada de més de 360 graus. Aquesta introducció és una novetat absoluta en el WRC, una aportació més al constant afany de l'organitzador del Rally de España d’introduir elements que ajudin a fer la prova més interessant per als espectadors.

Aquestes dues passades per Riudecanyes (SS13 i SS16), acompanyades per la gran quantitat de seguidors que pot albergar amb completa seguretat aquesta zona de públic, oferiran sens dubte imatges que donaran la volta al món. Si amb aquesta modificació, que només farà augmentar pocs metres la longitud de l'especial, Riudecanyes serà el nucli on hi haurà l'espectacle de l'últim dia, també cal afegir un nou punt d'interès en aquesta jornada, en aquest cas esportiu: La substitució del Power Stage (el tram que dóna punts addicionals als tres primers) previst per a l'última especial del ral·li, La Serra d’Almos-2 (4,11 km), pel penúltim, Santa Marina-2, de 26,51 km, la qual cosa exigirà un esforç més important als pilots per sumar uns punts suplementaris.

Inscripcions a bon ritme
Prossegueix la recepció d'inscripcions a la seu del RACC, bastant animada després dels incentius proposats pel RACC en forma de rebaixa dels drets d'inscripció per a pilots privats, tant estrangers com espanyols. Cal recordar que el preu d’aquests drets per als privats estrangers que no pertanyin a cap llista de prioritat, és de 2.000 euros +IVA, quan el 2011 era de 3.500 euros o de 2.500 euros inscrivint-se molt abans del tancament oficial. Pel 2012 no hi ha un tancament previ, sinó que el preu de 2.000 euros es mantindrà fins al mateix dia del tancament d'inscripcions, dilluns 8 d'octubre, en tot cas acceptant la publicitat facultativa de l'Organització. Com en les anteriors edicions, el RACC ha establert per als pilots espanyols uns drets molt més baixos, que es xifren en 1.500 euros +IVA.

Publicat el reglament oficial
A més del nou document incorporant els canvis comentats en el recorregut, a www.rallyracc.com també es pot obtenir des d'avui el reglament oficial del 48 RallyRACC.

Principal cronologia del RallyRACC 2012
8 d'octubre – Tancament d'inscripcions (seu del RACC)
9 d'octubre – Publicació Rally Guide 2 (www.rallyracc.com) i road book (seu del RACC)
8 de novembre – Shakedown (8h) i prova de Qualificació a Salou (10h)
8 de novembre – Sortida oficial des de Barcelona (19.30h)
9 a l'11 de novembre – Tres jornades de ral·li (PortAventura-Salou)

El 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, 13a i última prova puntuable per al Campionat del Món FIA de Ral·lis, organitzada pel RACC, es disputarà entre els dies 8 i 11 de novembre de 2012 amb sortida des de Barcelona i epicentre a Salou, PortAventura i la Costa Daurada. La cursa tancarà el mundial de Pilots, Copilots i Constructors, a més dels campionats suport PWRC (Producció), SWRC (Súper 2000), WRC Academy i Rally Class.

Tornar