Barcelona i el RACC, un 10 en esport

(18/07/2012)

Catedral de Barcelona 

Si bé la trajectòria del RACC és coneguda per la seva ingent labor en pro de l’esport de l’automòbil i la motocicleta, potenciant i organitzant en l’actualitat grans esdeveniments internacionals del món del motor com el RallyRACC, el GP de F1 i el de MotoGP, Barcelona, per la seva pròpia idiosincràsia és una ciutat dinàmica, plural, oberta al món i plena d’activitats i ofertes d’oci. Barcelona és el bressol de grans personatges, d’arquitectures icòniques, és pol d’atracció de fires d’abast mundial com el Mobile World Congress, o seu de clubs que traspassen la barrera de l’esport, com el FC Barcelona... Multitud d’aspectes, facetes i matisos projecten la ciutat al món.

Però Barcelona aprofundeix també en tot tipus d’esports, en molts casos com a seu europea o mundial. Ho va fer acollint els Jocs Olímpics de 1992 i ara, 20 anys després, ho segueix fent amb la celebració d’esdeveniments de tot tipus que projecten al món tota la bellesa, capacitat de sorprendre i de progrés d’una ciutat mediterrània que és un autèntic referent universal.

En aquesta línia, Barcelona va ser la primera ciutat europea a dotar-se d’un pla estratègic de l’esport des de fa ja més d’una dècada. Un dels pilars es fonamentava a recaptar la suficient experiència i el reconeixement internacional de la ciutat com a organitzadora i seu de tot tipus d’esdeveniments esportius d’alt nivell.

I en aquest estatus se situa actualment: Ciutat que facilita i promou la pràctica de l’esport, una activitat que paral·lelament construeix socialment la ciutat. El 2012, Barcelona i la seva àrea metropolitana han acollit cites esportives de gran renom i repercussió: Trial Indoor de Barcelona, Mundial de Superenduro, Marató de Barcelona, Trofeu Conde de Godó, GP d’Espanya de F1, GP de Catalunya de MotoGP, Campionat del Món Júnior d’Atletisme, etc.

I després del parèntesi estival serà la seu d’altres grans esdeveniments: FIM Freestyle MX World Championship (setembre); Torneig Internacional de Polo-Barcelona Polo Clàssic (octubre); Barcelona Triathlon (octubre) o la conegudíssima Jean Bouin al novembre, el mateix mes que el Campionat del Món de Ral.lis visitarà Barcelona amb el RallyRACC.

Tornar