El RallyRACC 2012 sortirà des de Barcelona

(17/07/2012)

RallyRACC & Barcelona 

El 48 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España 2012 (8 a 11 de novembre), arrencarà des de Barcelona. Com una nova baula en la seva política d’apostar pels esdeveniments esportius de gran importància amb els quals potenciar la seva projecció internacional, la Ciutat Comtal acollirà la cerimònia de sortida oficial de l’última prova del Campionat del Món FIA de Ral.lis de 2012, just el dia abans que la cursa disputi els seus primers trams cronometrats a la Costa Daurada tarragonina.

L’acord ha estat presentat aquest matí per la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos; Sebastià Salvadó, President del RACC; Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i Aman Barfull, Director de cursa del RallyRACC.

L’acord de col·laboració al que han arribat el RACC i l’Ajuntament de Barcelona permetrà que per primera vegada la capital catalana aculli una cursa puntuable per al Campionat del Món de Ral.lis, el major espectacle ral.lístic mundial, sumant-se així a l’aposta que la ciutat està fent a través de l’esport per projectar-se a tot el món. A les múltiples manifestacions esportives a la qual s’afegeix el 2012 el mundial de ral.lis, cal destacar la celebració a partir de 2013 d’una de les proves dels X Games i, aquest mateix any, del campionat mundial de natació.

Encara que és ben sabut que la gran cita mundialista concentra tota la seva activitat competitiva en la Costa Daurada tarragonina, amb Salou i PortAventura com a grans pols d’acció i atracció, l’arribada de Barcelona com a punt de partida oficial permet, amb el beneplàcit de la FIA, aquesta picada d’ullet al fet que la prova sumi nous inputs en benefici de la pròpia cursa i de la capital de Catalunya, fent possible que milers de nous espectadors puguin viure en primera persona el brillant pròleg d’una cita que portarà la flor i nata dels ral.lis a les principals artèries de la ciutat, oferint estampes fins ara mai vistes.

La cita de BCN amb el WRC: Dijous, 8 de novembre
El RallyRACC 2012, que tancarà el calendari del Campionat del Món FIA i de tots els seus campionats suport, viurà la cerimònia oficial de sortida des del podi instal·lat a l’avinguda de la Catedral, a les 19.30 hores del dijous 8 de novembre.

Aquesta vistosa cerimònia de sortida significarà per a la competició el gran colofó a una jornada d’activitat frenètica, en la qual l’expectació acompanyarà constantment els moviments de pilots, cotxes i equips.

De 8 a 14 hores, els pilots faran la denominada prova de Qualificació (Qualifying Stage, antic shakedown o tram de proves) en ple Salou, ciutat que aquest any atresora una altra de les grans novetats, un autèntic tram urbà en ple Passeig Marítim. Paral·lelament a Barcelona, en l’Avinguda de la Catedral i de 10 a 14h, s’estarà desenvolupant una activitat infantil anomenada “Bicivisme”, promocionada per l’ajuntament i la Fundació RACC per fomentar la seguretat viària entre els més petits, amb classes teòriques i pràctiques amb bicicletes. A les 13.30h, en un escenari encara per confirmar, tindrà lloc un acte de l’Action for Road Safety, un altre esdeveniment internacional que també vol apropar al ciutadà els valors de la FIA Foundation, Fundació RACC i Ajuntament de Barcelona en termes de seguretat viària.

A primera hora de la tarda i des de Salou, tots els equips realitzaran els escassos 110 quilòmetres que separen la capital de la Costa Daurada de la Plaça de la Catedral barcelonina, per estacionar les seves màquines en aquest lloc en règim de parc tancat. A les 17.30 hores i al costat del podi de sortida, tots els pilots prioritaris faran pública la seva elecció d’ordre de sortida a la primera jornada competitiva del ral·li, sobre la base de la classificació registrada a la QS del matí.

L’espectacle no cessarà ni un moment per al públic congregat ja que, després d’una conferència de premsa prèvia al ral·li amb els principals pilots, oberta als mitjans de comunicació, a les 18.30 hores i al llarg de 30 minuts els astres del mundial signaran autògrafs a tots els afeccionats que ho desitgin.

El colofó el posarà, a les 19.30 hores, la cerimònia oficial de sortida, amb els 8 vegades Campions del Món, Sébastien Loeb-Daniel Elena, al volant del seu Citroën DS3 WRC amb el núm 1, com a primer equip a descendir del podi de l’avinguda de la Catedral, recorrent el cor de la ciutat. Encara que tot aquest itinerari és d’enllaç i per tant es farà respectant escrupolosament les normes de trànsit, les mesures de seguretat seran prioritàries en tot el recorregut. En ser un esdeveniment altament atractiu i mediàtic, que serà seguit en directe per gran quantitat de persones, obtindrà també l’atenció de mitjans i televisions de tot el món.

Timing del RallyRACC a Barcelona: Dijous, 8 de novembre 2012
10.30h a 14h: Bicivisme*, activitat sobre circulació viària per a escolars
13.30h: Acte FIA “Action for Road Safety” (pendent de confirmació)
17.30h: Selecció de les posicions de sortida* (pilots prioritaris)
18.00h: Conferència de premsa prèvia a la sortida (Col.legi d’Arquitectes)
18.30h a 19.00h: Sessió de signatura d’autògrafs* (pilots prioritaris)
19.00h: Foto pilots-autoritats en el podi
19.30h: Cerimònia oficial de sortida del RallyRACC, des del podi
(*) Al costat del podi de sortida situat a l’avinguda de la Catedral

Tornar