28/04/2010
El RallyRACC en el calendari del WRC de 2011


Dani Sordo-Marc Martí (Citroën). RallyRACC 2009 

La FIA i North One Sport, promotor del Campionat del Món FIA de Ral·lis, han comunicat que el calendari de l’edició 2011 de l’esmentat certamen constarà de 14 curses puntuables, en el que està inclòs el 47è RallyRACC, Rally de España, programat per als dies 21, 22 i 23 d’octubre de 2011 com a penúltima prova puntuable. De tota manera, la FIA només ha fet pública una llista de 13 proves, a la qual s’afegirà la 14a com a màxim en la reunió del Consell Mundial de l’Esport del Motor que se celebrarà el 23 de juny a Ginebra.

El calendari 2011 va ser proposat pel promotor del WRC, North One Sport, i totes i cada una de les proves de les que consta han estat votades pels membres del Consell Mundial. Un dels punts que demostra d’una manera clara la importància que el Rally de España té en el context mundial, és que a partir d’ara el RACC i North One Sport negociaran per tal que la cursa espanyola formi part de les proves fixes als calendaris de successives temporades, la qual cosa atorgaria al ral·li una extraordinària estabilitat.

Aman Barfull, director de l’àrea esportiva del RACC i director de cursa del RallyRACC, confirma la importància i el prestigi que la prova espanyola té entre pilots, equips i la FIA: “És una enorme satisfacció per a tots poder constatar que el RallyRACC és considerat un dels ral·lis que formaran part de la pròxima edició del Campionat del Món. Per al nostre club i per a l’esport de l’automòbil espanyol, ser una peça indiscutible d’aquest campionat ens ha d’omplir d’orgull. Ara hem de planificar el futur i seguir mantenint la nostra prova entre les millors, treballant amb els diferents ens del nostre país per potenciar aquesta viabilitat de futur que se’ns brinda”.

A falta de definir-se quina serà la 14a prova, el calendari publicat del WRC de 2011 arrencarà a Suècia (11 a 13 de febrer) i finalitzarà, just nou mesos després, a Gran Bretanya (11 a 13 de novembre). D’aquesta manera, el World Rally Championship de 2011 visitarà cronològicament Suècia, Mèxic, Portugal, Jordània, Itàlia, Argentina, Grècia, Finlàndia, Alemanya, Austràlia, França, Espanya i la Gran Bretanya, més un nou país encara per definir.

Per a aquest any 2010, les dates del RallyRACC (la 46a edició) són del 22 al 24 d’octubre pròxims, dissenyant-se des d’aquell mateix moment un panorama de futur per al ral·li espanyol del Campionat del Món.


Volver