24/12/2009
21 al 24 d'octubre de 2010: 46 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA


Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Ford). RallyRACC 2009 

Després d'una 45a edició considerada unànimement per tot el col·lectiu del WRC –FIA, equips i pilotos– com la millor de la història, el Reial Automòbil Club de Catalunya es troba preparant l'esborrany de la què ha de ser l'edició 2010 del Rally de España que, una temporada més, tindrà a la Costa Daurada i en concret Salou i el parc temàtic PortAventura com centres neuràlgics.

El 46 RallyRACC Catalunya–COSTA DAURADA, Rally de España, tindrà novament a la Costa Daurada, a Salou i al parc temàtic PortAventura com epicentres d'una cursa que serà la penúltima de les tretze que compondran el WRC de 2010. A més, la competició catalana serà la sisena i última del J-WRC i l'última també del periple de quatre curses sobre asfalt que formaran part del calendari del Campionat del Món FIA de Ral·lis de la propera temporada.

El nivell organitzatiu realment alt a què el RACC ha col·locat al Rally de España en el context del Campionat del Món, ha de prosseguir el 2010 en una prova que sens dubte viurà canvis i millores que l'han de fer, com sempre ha estat, pionera en el mundial. L'Àrea Esportiva del RACC es troba treballant per tenir llest al final del primer trimestre de 2010 el recorregut que haurà de ser aprovat per la Comissió WRC de la FIA.

Encara que la zona tarragonina on s'emmarquen des de fa cinc edicions –i en exclusiva– els trams de velocitat pugui semblar que hagi arribat al límit de la seva evolució a nivell de traçats i de combinacions possibles de carreteres, el RACC creu que encara pot oferir sorpreses al respecte, per la qual cosa els seus responsables esportius apunten novetats per a aquesta 46a edició.

El RACC, pioner en propostes que milloren el WRC
En les últimes edicions, el RallyRACC ha donat mostres d'una vigorosa capacitat per aportar novetats a l'esdeveniment i per abast derivar-les al propi Campionat del Món. En la passada edició va ser la nova simbologia i interpretació a nivell de seguretat en les zones de públic, cercant la complicitat de l'espectador però també el mínim impacte mediambiental i visual de les àrees de seguretat, encara que el gran canvi va ser que el shakedown es disputés en una part real d'un dels trams de cursa, mesura que serà adoptada el 2010 per totes les proves del mundial.

Amb aquestes mesures, el RACC va mantenir la seva continuada formulació de propostes que tenen com a principal objectiu la millora de l'especialitat i la reducció de costos. Altres propostes que van ser acceptades en el seu dia per la Comissió WRC van ser la simplificació dels Carnets de Ruta dels participants, utilitzant el suport dels sistemes de control informatitzat de que es disposa; el denominat tauler d'anuncis virtual a través de www.rallyracc.com, servei que complementa la funció del clàssic tauler d'anuncis físic; o el sistema de cronometratge que va ser l'embrió del què facilita ISC a totes les proves del WRC i que el RACC segueix mantenint en la seva prova del mundial.


Volver