08/10/2009
RallyRACC, espanyols: Brillants Jordi Martí (Renault) i Víctor Senra (Mitsubishi)


Jordi Martí (Renault). RallyRACC 2009 

Al marge de la fabulosa actuació de Dani Sordo (Citroën), ja comentada durant els tres dies de la cursa, cosa que el feia mereixedor del trofeu Abu Dhabi “Spirit of the Rally” per la seva implicació a la feina de l'equip, aquest 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, llançava un magnífic balanç per a dos pilots espanyols, Jordi Martí (Renault) i Víctor Senra (Mitsubishi), segon i tercer entre els 12 equips nacionals que van prendre part en la cita mundialista, a la què també podríem afegir l'andorrà Albert Llovera (Fiat) i Álex Bercianos (Mitsubishi), per qüestió de proximitat i presència als campionats espanyols.

L'objectiu de Jordi Martí era anar acoblant-se jornada a jornada al Clio R3 i aprofitar la magnífica repercussió que li donava el fet de sortir a competir en el J-WRC. Rodant durant tot el ral·li en tercera posició, el segon dia es va veure beneficiat per l'abandonament de Martin Prokop, líder fins al moment, passant així a una sensacional segona plaça que semblava podria mantenir durant l'últim dia. Però en el penúltim tram del ral·li tenia un toc en el qual perdia la porta gran del darrere i destrossava una roda, per la qual cosa en el canvi posterior de la mateixa penalitzava, baixant així a la tercera plaça del mundial Júnior, cosa que tampoc no ha d'entenebrir la brillant actuació del pilot català.

No menys destacada va ser la del gallec Víctor Senra, tercer espanyol en l'arribada després de Sordo i Martí, guanyador de la Producció Rally Racing i 5è de Grup N. Un espectacular resultat que confirma la seva excel·lent adaptació a una prova molt dura que a punt va estar d'acabar malament, ja que un conat d'incendi abans de l'últim tram va crear un moment de tensió entre els membres de l'equip, per bé que va poder ser sufocat a temps. L'altre pilot nacional del PRR, Carlos Márquez, va haver de retirar-se en l'última jornada per un problema físic després de passar moltes dificultats com diverses punxades. Qui sí va acabar, a la tercera plaça del PRR, va ser l'andorrà Álex Bercianos, que va tenir paraules d'agraïment cap al RACC per la seva ajuda per poder estar present en la cita mundialista.

El càntabre Fernando Bárcena (Citroën C2 R2 Max), l'asturià Jonathan Pérez que sortia amb un Mitsubishi Lancer Evo X o el català Joan Balcells (Renault Clio R3 Access), Guillem Castañeda (Peugeot 206 XS), Toni Gibert (Renault Clio RS) i Josep Lluís Diego (Mitsubishi Lancer Evo IX) van ser els espanyols que van aconseguir acabar, a més de l'andorrà Albert Llovera, que el segon dia tenia una sortida en el famós encreuament d'el Molar, en el tram El Priorat-La Ribera d’Ebre, en quedar-se-li el Fiat accelerat i impactar contra un talús, tornant al dia següent sota la modalitat de Re-Start per ser present a l'arribada.

A més de l'absència d'Egoi Eder Valdés, després d'un encreuament de declaracions amb el Subaru Rally Team Spain on cada part exposava els seus motius, cal assenyalar l'abandonament de l'altre Subaru d'aquest equip, sent exclòs el càntabre Marcos Barquín en saltar-se el pas pel podi de Salou al final de la primera jornada. Encara que tant Dani Solà (Honda Civic Type-R R3) com Joan Font (Ford Fiesta R2) estaven inscrits, cap dels dos va poder prendre la sortida, sent potser les baixes més significatives.


Volver