07/10/2009
RallyRACC, J-WRC: Hans Weijs (Citroën) aconsegueix la seva primera victòria a l'última prova


Hans Weijs (Citroën C2). RallyRACC 2009 

L'holandès Hans Weijs (Citroën) aconseguia imposar-se en l'apartat Júnior-WRC del RallyRACC, la cita espanyola del mundial que posava fi al campionat de promeses en la seva novena temporada de vigència en el WRC, per bé que el campió estava decidit, ja que el txec Martin Prokop partia a aquesta prova amb el títol adjudicat, sent aquesta la cinquena vegada que l'aconsegueix la marca Citroën.

Amb el campionat resolt a favor d'aquest pilot privat de Citroën des de la cita anterior a Finlàndia, el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, tancava la temporada del mundial Júnior amb set inscrit i les absències de Luca Griotti i Yoann Bonato, tots dos per motius de salut. El primer líder del ral·li era Hans Weijs (Citroën), després de guanyar els dos primers trams, encara que l'holandès sortia molt motivat i amb ganes d’almenys intentar lluitar per la victòria. Tanmateix, en el tercer Martin Prokop (Citroën) ja es col·locava per davant, mantenint-se en la primera plaça, malgrat alguns problemes de frens, fins al sisè tram que tancava la jornada més llarga de les tres previstes.

L'aspirant a la segona posició de la classificació en el J-WRC, Aaron Burkart (Suzuki), no tenia un bon començament en realitzar una virolla i trencar el tub d'escapament, per la qual cosa s'endarreria en la classificació. Mentrestant, el pilot convidat per l'organització, l'espanyol Jordi Martí (Renault), era tercer en el seu debut en el mundial amb un Renault Clio R3. Una punxada de Kevin Abbring (Renault), que li feia perdre nou minuts, hipotecava les opcions de l'holandès.

Després de continuar exercint el seu domini durant el primer bucle del segon dia, el txec Martin Prokop se sortia en la quarta especial de la jornada, precisament la més llarga del ral·li i a menys d'un quilòmetre de l'arribada. Això feia que el fins al moment líder de la cursa i ja campió del J-WRC hagués d'abandonar, passant així tot el protagonisme a Hans Weijs, encara que un altre dels beneficiats era Jordi Martí, que després de veure’s superat momentàniament per Aaron Burkart, tornava a col·locar-se davant, en una magnífica segona plaça, després de l'abandonament de l'alemany de Suzuki.

Amb les diferències molt definides, l'última etapa s'iniciava sota l'únic objectiu d'acabar la prova per als cinc vehicles que continuaven en cursa, ja que Aaron Burkart decidia acollir-se a l'opció Re-Start. L'holandès Hans Weijs (Citroën) no tenia cap problema per conservar la seva primera posició després de completar els sis trams que restaven, aconseguint així la seva primera victòria en el J-WRC i traient la mala sensació que li havia quedat després de la seva sortida a Irlanda quan era líder.

No obstant això, el ral·li no anava a acabar de la millor manera per a Jordi Martí (Renault Clio R3), ja que una sortida de carretera en la penúltima especial li danyava la part del darrere del seu cotxe, obligant-lo també a canviar una roda. D'aquesta manera, Simone Bertolotti (Suzuki) es recuperava d'una punxada soferta el dia anterior i s’alçava a la segona posició, deixant la tercera per a un afligit Martí. Kevin Abbring (Renault) i Aaron Burkart (Suzuki) tancaven la classificació de l'última cita del mundial Júnior, que finalitzava amb Martin Prokop com a campió, seguit del polonès Michal Kosciuszko i de l'alemany Aaron Burkart.

Classificació J-WRC del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España
1. Hans Weijs/Bjorn Degandt (Citroën C2 S1600), 3:40:35.5
2. Simone Bertolotti/Luca Celestini (Suzuki Swift S1600), + 4:49.1
3. Jordi Martí/Gabriel Sánchez (Renault Clio R3), + 1:33.7
4. Kevin Abbring/Erwin Mombaerts (Renault Clio R3), + 8:39.8
5. Aaron Burkart/Michael Kölbach (Suzuki Swift S1600), + 11:10.4

Classificació final del J-WRC
1. Martin Prokop/Jan Tomanek (Citroën C2 S1600), 46 punts
2. Michal Kosciuszko/Maciek Szczepaniak (Suzuki Swift S1600), 42 punts
3. Aaron Burkart/Michael Kölbach (Suzuki Swift S1600), 39 punts
4. Kevin Abbring/Erwin Mombaerts (Renault Clio R3), 27 punts
5. Hans Weijs/Bjorn Degandt (Citroën C2 S1600), 26 punts
6. Simone Bertolotti/Luca Celestini (Suzuki Swift S1600), 26 punts
7. Yoann Bonato/Benjamin Boulloud (Suzuki Swift S1600), 16 punts
8. Alessandro Bettega/Simoni Scattolin (Renault Clio R3), 14 punts
9. Luca Griotti/Corrado Bonato (Renault Clio R3), 10 punts
10. Kalle Pinomaki/Matti Kaskinen (Renault Clio R3), 8 punts


Volver