05/10/2009
RallyRACC, podi: Sébastien Loeb (Citroën): "Gràcies Citroën, gràcies Dani"


Podi RallyRACC 2009 

Sébastien Loeb i Dani Sordo aconseguien el seu cinquè doblet consecutiu en el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, materialitzat com en les cinc últimes edicions amb la primera plaça del francès i la segona de l'espanyol. Un èxit totalment absolut i indiscutible per a Citroën, que demostra una vegada més la seva terrible fermesa i consolidació sobre l'asfalt català, on ha estat propietari i senyor, cosa que li ha servit per aconseguir a Espanya un nou títol de Constructors, el cinquè de la seva història i segon consecutiu després de l'aconseguit l'any passat.

A més, aquesta ha estat la victòria número 53 de Sébastien Loeb, qui engrandeix encara més la seva llegenda a l'espera de la resolució del títol de pilots, on se l'haurà de jugar a una carta amb Mikko Hirvonen (Ford), tercer en el RallyRACC i líder provisional amb un punt d'avantatge sobre Sébastien Loeb (Citroën).

Sébastien Loeb (Citroën Total WRT), vencedor del RallyRACC 2009:És molt important aquest resultat, ja que he reduït la diferència amb Mikko Hirvonen de cinc a un punt. He de donar les gràcies a Citroën i a Dani Sordo, qui ha realitzat una cursa perfecta. Ha complert les ordres d'equip i no ha de ser fàcil assumir-ho. Així que, gràcies Dani. Espero que podem fer alguna cosa bona en el proper Ral·li de Gal·les, on no sé el ràpid que podré anar, encara que és indiscutible que Mikko correrà molt, com ho ha fet durant tota la temporada. Veurem que passa”.

Dani Sordo (Citroën Total WRT), segon del RallyRACC 2009:No estic frustrat, hem guanyat el títol de Constructors, que ja està bé. Vaig tenir una baralla molt bonica el primer dia amb Sébastien Loeb i Mikko Hirvonen, encara que també és cert que les notes de l'any passat van ajudar, donat que ja estaven anotades les brutícies i la grava de la carretera. Així és més fàcil. Sobre el Ral·li de Gal·les no sé el que podrà passar, però jo sortiré amb la intenció de guanyar, per què no?”.

Mikko Hirvonen (BP Ford Abu Dhabi WRT), tercer del RallyRACC 2009:Estic una mica decebut perquè m'hagués agradat acabar segon, encara que la tercera posició em manté líder del campionat. De totes maneres he après molt i el fet de mantenir un ritme segur, pendent de que no em superés Petter Solberg, era el més raonable. Ara només puc pensar amb el Ral·li de Gal·les, volent que arribi, perquè serà un cap de setmana fantàstic. Qui acabi davant, entre Sébastien Loeb i jo, s'endurà el títol. És una emocionant manera d'acabar la temporada”.

Olivier Quesnel (Director de Citroën Racing):Hem complert una part del nostre contracte en aconseguir el títol de Constructors. Gràcies a la magnifica cursa de Dani i Marc i de Seb i Daniel, podrem abordar el Ral·li de Gal·les amb un únic objectiu: acabar per davant de Mikko Hirvonen per guanyar el sisè títol de pilots. També vull felicitar a Petter Solberg i a Sébastien Ogier per les seves actuacions, ja que gràcies a ells els C4 WRC han marcat 17 millors temps les 18 especials de que constava el ral·li”.

Frédéric Banzet (Director d'Automobiles Citroën):Aquest cinquè títol mundial de Citroën fa finalitzar de la millor manera possible un cap de setmana en què hem celebrat els 90 anys de la marca. Més enllà del resultat esportiu, m'ha encantat l'ambient i la calor popular que es viu en aquest ral·li. Vinguts de tot Europa, els nombrosos convidats de Citroën han pogut assistir a un espectacle de molt alt nivell”.


Volver