04/10/2009
RallyRACC, dia 3: El doblet de Loeb i Sordo confirma el títol de Constructors per a Citroën


Dani Sordo, Sébastien Loeb. RallyRACC 2009 

Res ni ningú han pogut canviar el desenvolupament de la tercera i última jornada del 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, penúltima prova del mundial i segona de la temporada sobre asfalt, que s'ha vingut celebrant durant els tres últims dies en la Costa Daurada i per les carreteres de Tarragona i Lleida. Sent la més curta de les tres amb 93,88 km cronometrats, el doble pas per les especials Riudecanyes (16,32 km), Santa Marina (26,51 km) i La Serra d’Almos (4,11 km) ha continuat sota la mateixa tònica dels dos dies precedents, predominant el bon clima i l'agradable temperatura.

Els Citroën han tornat a ser els dominadors de la cursa, alternant-se els millors temps en el primer bucle Dani Sordo, Petter Solberg i Sébastien Loeb, mentre que en el segon el noruec marcava els dos primers scratxos i Latvala (Ford), el tercer, finalitzant el ral·li per la porta gran  per a la marca francesa, permetent que els Citroën C4 s'adjudiquessin tots els trams del ral·li menys un, amb Sordo (6), Loeb (5), Solberg (4) i Ogier (2).

Així doncs, objectiu més que complert per a Citroën, assegurant ja matemàticament a falta d'una prova el títol mundial de Constructors, segon consecutiu i cinquè en el palmarès de la marca, aconseguit gràcies al doblet Loeb-Sordo en el RallyRACC. El francès, actual Campió del Món, obté així la seva 6a victòria de l'any i la 53 de la seva carrera esportiva. Per la seva part, la segona plaça de Dani Sordo el confirma com el gran especialista sobre asfalt que és, encara que en aquesta ocasió s'ha vist obligat a complir el guió establert perquè Loeb tingui més opcions de cara al Ral·li de Gal·les, on es jugarà el títol amb Mikko Hirvonen (Ford), que en la prova catalana només ha pogut ser tercer.

En moments puntuals, la pressió d'un renascut Petter Solberg (Citroën), molt efectiu, motivat i acoblat a mesura que avançaven les etapes al seu nou C4 WRC, podria haver donat un ensurt al finès de Ford, per bé que per part de Citroën s'espera que a Gal·les el seu rendiment pugui ser fins i tot superior. També s'haurien d'assenyalar les magnífiques prestacions ofertes per la jove promesa francesa, Sébastien Ogier (Citroën), autor fins i tot de dos millors temps durant la segona etapa i que ha vist com la seva progressió tindrà recompensa l'any vinent, on rebrà l'ajuda de la marca.

El mundial, més apretat
Finalitzat el RallyRACC, la temporada es tancarà al Ral·li de Gal·les amb una classificació provisional de pilots que lidera Mikko Hirvonen (Ford), però amb un sol punt de diferència sobre Sébastien Loeb (Citroën). Ambdós es jugaran el títol en un dels finals més emocionants dels últims anys, ja que Loeb en tindrà prou amb una victòria en un ral·li on tant el francès com el finlandès només han guanyat una vegada, precisament en les seves dues últimes edicions. Tanmateix, el paper que podrien exercir els companys d'equip, Dani Sordo per Citroën i Jari-Matti Latvala en el cas de Ford, es preveu decisiu.

Final en Junior-WRC
En l'apartat Júnior-WRC, que concloïa en aquesta cursa catalana, el triomf ha estat per a l'holandès Hans Weijs (Citroën), seguit de l’italià Simone Bertolotti (Suzuki) i del català Jordi Martí (Renault), que ha tingut un toc en el penúltim tram. De totes maneres, el Campió del Món d'aquesta disciplina és el txec Martin Prokop (Citroën), que es va retirar en la segona etapa després de sortir de la carretera.

En Grup N, victòria del noruec Eyvind Brynildsen (Skoda), seguit de l'hongarès Asi (Mitsubishi), que va liderar la cursa fins a l'antepenúltim tram en penalitzar després de la substitució de la caixa de canvis.

Un RallyRACC massivament seguit
L'expectació i afluència de públic ha superat amb excreix les registrades el passat any, tant en nombre de persones que han visitat el parc d'assistència de PortAventura, com el passeig marítim de Salou i els mateixos trams cronometrats. Aquesta particularitat i el fet que l'ocupació hotelera ha estat pràcticament al 90%, confirma a la prova espanyola del mundial de ral·lis organitzada pel RACC com un important esperó econòmic i turístic per a tota la zona de la Costa Daurada. El RallyRACC de 2010 està anunciat entre el 22 i el 24 d'octubre, novament en penúltim lloc del calendari i tancant el campionat Júnior.

Classificació final del 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España
1-Sébastien Loeb/Daniel Elena (Citroën C4 WRC), 3h 22’14”7
2-Dani Sordo/Marc Martí (Citroën C4 WRC), a 12”0
3-Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (Ford Focus RS WRC 2009), a 54”1
4-Petter Solberg/Phil Mills (Citroën C4 WRC), a 1’12”4
5-Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C4 WRC), a 1’41”6
6-Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Ford Focus RS WRC 2009), a 2’49”8
7-Matthew Wilson/Scott Martin (Ford Focus RS WRC 2008), a 7’15”5
8-Federico Villagra/Jorge Pérez Companc (Ford Focus RS WRC 2008), a 8’28”1
9-Henning Solberg/Cato Menkerud (Ford Focus RS WRC 2008), a 9’07”6
10-Dany Snobeck/Gilles Mondesir (Peugeot 307 CC WRC), a 10’56”0

Classificació provisional del Campionat del Món de Ral·lis

Pilots
1 - Mikko Hirvonen (Finlàndia/Ford), 84 punts
2 - Sébastien Loeb (França/Citroën), 83 punts
3 - Dani Sordo (Espanya/Citroën), 58 punts
4 - Jari-Matti Latvala (Finlàndia/Ford), 39 punts
5 - Petter Solberg (Noruega/Citroën), 30 punts
6 - Henning Solberg (Noruega/Ford), 29 punts
7 - Matthew Wilson (Gran Bretanya/Ford), 25 punts
8 - Sébastien Ogier (França/Citroën), 24 punts
9 - Federico Villagra (Argentina/Ford), 16 punts
10 - Conrad Rautenbach (Zimbabwe/Citroën), 8 punts

Constructors/Equips
1 - (Campiona) Citroën Total World Rally Team, 151 punts
2 - BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, 130 punts
3 - Stobart VK M-Sport Ford Rally Team, 73 punts
4 - Citroën Junior Team, 42 punts
5 - Munchi’s Ford World Rally Team, 23 punts

Final Junior-WRC
1 - (Campió) Martin Prokop (República Txeca/Citroën), 46
2 - (Subcampió) Michal Kosciuszko (Polònia/Suzuki), 42
3 - Aaron Burkart (Alemanya/Suzuki), 39 punts
4 - Kevin Abbring (Holanda/Renault), 27 punts
5 - Hans Weijs (Holanda/Citroën), 26 punts
5 - Simone Bertolotti (Itàlia/Suzuki), 26 punts


Volver