01/10/2009
RallyRACC, Shakedown: Domini de Citroën, amb Sébastien Loeb el més rŕpid


Sébastien Loeb (Citroën). Shakedown RallyRACC 

Aquest matí s’ha disputat el Shakedown en el Coll de la Teixeta, que com a novetat s’ha disputat en els primers 4,32 quilňmetres del que serŕ l’especial de Riudecanyes, prevista pel tercer dia. Tots els pilots de prioritat 1 i 2,  excepte Andreas Mikkelsen, han corregut el tram on ha destacat la bona climatologia, amb temps sec i assolellat després de la pluja del dia anterior.

Tot i que els temps del Shakedown no acostumen a servir de referčncia del que serŕ la cursa, en aquest cas Sébastien Loeb (Citroën) ha marcat el millor registre en l’última passada de les quatre realitzades amb 2:36.4, seguit pel pilot del Citroën Jünior Team, el també francčs Sébastien Ogier, amb 2:37.4, en la que serŕ la seva segona cursa sobre asfalt amb un WRC. El domini de Citroën ha estat total, ja que pilot cantŕbric del RACC Dani Sordo acreditava 2:37.9, el tercer registre d’aquesta jornada de proves on els pilots amb prou feines han fet modificacions en els vehicles, comprovant únicament que tot funcioni de manera correcta.

Els Ford de Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala han estat una mica més discrets amb uns temps de 2:38.9 i 2:39.2, respectivament, en una jornada en quč la majoria de pilots han fet entre quatre i cinc passades. Mentrestant, Petter Solberg feia un total de nou passades, més que necessŕries per adaptar-se quan abans millor al Citroën C4 WRC que estrena en el RallyRACC. El guanyador de les quatre últimes edicions de la prova catalana del mundial de ral•lies, Sébastien Loeb, comentava que “ha anat tot bé i no hem fet cap canvi en concret. Espero que tot vagi amb normalitat, que pugui guanyar i que el meu company, Dani Sordo, acabi segon”.

Demŕ, conferčncies de premsa d’Ari Vatanen i Jean Todt, candidats a la presidencia de la FIA
Una cop acabada la primera jornada del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, estan convocades per demŕ divendres dues conferčncies de premsa que oferiran els candidats a presidir la FIA, Jean Todt i Ari Vatanen. Totes dues tindran com escenari l’Hotel PortAventura; Vatanen  i el component espanyol de la seva candidatura, Fernando Falcó, han convocat els mitjans de comunicació a les 17:45 hores a la Sala Far West, mentre que Todt i el candidat a la vicepresidčncia, Carlos Garcia, faran la seva intervenció a la Sala Polinesia, a les 19:30 hores.

Vatanen i Todt aprofitaran la seva estada en el RallyRACC per presentar les línees generals de les seves candidatures i els integrants que la componen. S’ha de destacar que aquesta serŕ la primera i única aparició de tots dos candidats en un ral•li del mundial, després d’haver estat presents en alguns Grans Premis de F1.


Volver