30/09/2009
Aquest dijous, Shakedown i cerimònia de sortida del RallyRACC


Assistència Ford. Shakedown RallyRACC 2008 

Durant el matí d’aquest dijous, 1 d’octubre, tindrà lloc el Shakedown del 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, l’assaig general abans que els vehicles afrontin l’autèntica competició a partir de divendres dia 2. Aquesta sessió de proves, que tindrà lloc els 4,32 kms de la part inicial del que serà tram 13 i 16 de la tercera jornada, Riudecanyes, des de Les Irles fins al Coll de La Teixeta, es disputarà en dues parts a nivell horari, una primera de 8 a 12 hores en què únicament podran evolucionar els pilots de prioritat FIA P1, P2 i P3 (aquests últims només podran fer-ho entre les 10 i les 12 hores), i una segona entre 12,30 i 14,30 on podran rodar la resta de pilots no prioritaris.

A causa del reduït espai disponible per aparcar, els participants no disposaran en aquest lloc de les estructures habituals de servei, únicament estarà autoritzat un vehicle d’assistència ràpida per cotxe inscrit situat a pocs metres de l’inici, ja que la base logística serà la del parc d’assistència de PortAventura, situada a 26 kms del Shakedown. Una vegada efectuada una passada per aquest, els vehicles podran repetir circulant per la N-420 fins Les Irles, lloc d’inici.

És obligatori que durant el Shakedown els pilots portin casc i tot l’equipament de seguretat i els vehicles els números de competició i plaques de ral·li, cosa que converteix a aquesta sessió en un autèntic assaig per a pilots, màquines i equips, així com per als professionals gràfics dels mitjans de comunicació.

La cerimònia de sortida, a les 20 hores a Salou
El RallyRACC s’iniciarà oficialment durant la jornada de demà dijous amb la cerimònia oficial de sortida, un acte que no deixa de ser protocol·lari però que serveix perquè tots els equips que han passat les verificacions es presentin en ordre de marxa per iniciar d’una manera oficial la cursa. Aquesta sortida serà a partir de les 20 hores en el podi situat en el Passeig Marítim de Salou, on cada minut sortirà un cotxe. Una hora abans, Loeb, Sordo, Hirvonen, Latvala i els germans Solberg, juntament amb els seus copilots, estaran signant autògrafs als aficionats que el vulguin al costat del parc de pre-sortida. També hi haurà en aquest espai els Vehicles amb Història, de manera que més de 100 cotxes de competició –i els millors pilots del moment– aportaran amb la seva presència tot el color d’una prova del WRC.

Roda de Premsa FIA amb Dani Sordo
Demà dijous, dia 1, tindrà lloc l’habitual roda de premsa FIA pre-ral·li, reservada lògicament als periodistes acreditats, que se celebrarà a partir de les 13.30 a la sala de premsa del Centre de Convencions de PortAventura. En la mateixa participaran els pilots del J-WRC, Hans Weijs i Simone Bertolotti, i del WRC, Mikko Hirvonen, Sébastien Loeb, Dani Sordo i Petter Solberg.

RACC Premsa


Volver