29/09/2009
Loeb-Sordo (Citroën) VS Hirvonen-Latvala (Ford), la gran lluita arriba a Catalunya


Dani Sordo (Citroën) 

Dijous vinent, 1 d’octubre, amb la cerimònia oficial de sortida del 45 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, començarà alguna cosa més que una nova prova del Campionat del Món de Ral.lis. Del podi de Salou sortiran els participants d’una de les edicions més decisives de la prova espanyola del mundial.

Sébastien Loeb (Citroën), el gran favorit, lluitarà amb totes les seves forces contra Mikko Hirvonen (Ford), el gran líder, en una cursa on l’actuació dels segons pilots de cada equip, Dani Sordo a Citroën i Jari-Matti Latvala a Ford, cobrarà una importància vital. Avui, els pilots es troben reconeixent la prova de la Costa Daurada i en el parc d’assistència de PortAventura els equips apliquen els últims retocs a les màquines. Mentre, l’ambient puja en expectació: els títols mundials estan en joc.

Sébastien Loeb (Citroën), cinc vegades Campió del Món i quatre vegades guanyador del RallyRACC: “Surto amb la convicció de que no tinc una altra alternativa que acabar la temporada amb un balanç final perfecte, és a dir, he de guanyar els dos ral.lis. En aquest de Catalunya necessitem més que mai del treball d’equip de Dani i Marc, ja que si Mikko Hirvonen aconsegueix la segona plaça, amb tornar-ho a ser a Gal·les serà Campió. A Catalunya cal adoptar un pilotatge ràpid, tipus circuit, esgotant les frenades fins a la corda de cada corba, allargant les trajectòries... M’agraden aquestes especials i el pilotatge al límit que exigeixen”.

Mikko Hirvonen (Ford), líder del mundial i actual Subcampió del Món: “L’entrenament sobre asfalt amb Rob Wilson és una cosa que ja havia fet durant els últims tres anys i ha anat molt bé. El cotxe, excel·lent en el test, així que esperaré a veure com es transfereix això a les carreteres. En un sol dia vaig completar 350 kms, i aquesta és la mateixa distància que el Ral·li Catalunya durant els tres dies. No em sento sota pressió, simplement és una situació excitant. Tinc l’oportunitat de guanyar el títol però toco de peus a terra. No tinc cap expectativa i d’aquesta manera m’he tret de damunt aquesta pressió. Durant les últimes cinc proves m’he demostrat coses a mi mateix que necessitava arribat aquest dia”.

Dani Sordo (Citroën), 3r del mundial: “El meu objectiu és quedar segon darrere de Seb, cosa que seria perfecte ja que Citroën aconseguiria el títol de constructors. L’hem aconseguit i el podem tornar a fer-ho”.


Volver