27/09/2009
Citroën no pot fallar en l’asfalt del RallyRACC


Citroën Total World Rally Team 

Tot o res, així afronta el Citroën Total WRT la seva penúltima prova de la temporada. Res no hauria de fer pensar que la victòria no sigui per a algun dels seus dos pilots, el francès Sébastien Loeb o l'espanyol Dani Sordo. Així almenys ho vénen demostrant en els últims quatre anys, ja que només una avaria o un error, que fins ara no han comès, podria impedir-ho. L'única cosa que val, arribat aquest moment, és la primera posició per a Loeb. Qualsevol altre resultat deixaria el campionat molt favorable a Mikko Hirvonen i Ford, sempre que aquest aconsegueixi estar en el podi.

La penalització d'Austràlia als Citroën C4 WRC de Sébastien Loeb i Dani Sordo ha deixat el certamen de pilots molt complicat, per bé que en l'apartat de constructors la marca francesa continua sent la principal candidata al títol, més encara quan el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA ha estat favorable als interessos de Citroën en les quatre últimes edicions de la cita espanyola, segon sobre asfalt el 2009.

Sébastien Loeb va iniciar la temporada amb un espectacular balanç de cinc victòries consecutives, però l'última data del mes d'abril a L'Argentina. Massa temps sense vèncer, per la qual cosa el pilot francès sortirà a l'asfalt de les carreteres de Tarragona amb l'únic propòsit de guanyar. És conscient de que necessita aquesta victòria més que mai per intentar aspirar al què seria el seu sisè títol consecutiu de pilots. D'altra banda, la tasca que desenvoluparà l'espanyol Dani Sordo serà decisiva, ja que és condició indispensable que ambdós Citroën es situin per davant del Ford, cosa que en les últimes temporades així ha passat en la cita catalana.

A ells fins i tot es podria unir Petter Solberg, que ha canviat el seu Xsara WRC per un C4 WRC i que a Gran Bretanya serà un dels dos pilots del Júnior Team, formació que a Catalunya estarà representada per Sébastien Ogier i Conrad Rauntenbach, participant també amb Citroën Evgeny Novikov, que torna al mundial després de realitzar alguna prova en l'IRC sense massa fortuna. D'altra banda, Andreas Mikkelsen no prendrà finalment la sortida, després d'inscriure's amb un Citroën C4 WRC.

Sébastien Loeb assumeix que “no tinc més alternativa que acabar la temporada amb dues victòries. Una altra vegada compto amb el treball d’equip de Dani Sordo, ja que amb dos segons llocs Mikko Hirvonen seria campió. Aquest tipus de trams requereixen una conducció especial, molt neta, tipus circuit. M'agraden aquestes especials i en el test hem fet lleus modificacions respecte a l'any passat sobre els errors que detectàrem llavors”.

Pel que fa a Dani Sordo, opina que “tinc clar que el meu objectiu és acabar segon darrera de Sébastien Loeb, cosa que seria perfecte per guanyar el campionat de Constructors. Crec que podrem repetir el resultat d'anys anteriors, però cal estar al cas perquè les prestacions d'Hirvonen en asfalt han augmentat últimament i estic segur que ens ho posarà difícil. El test que hem fet m'ha servit per agafar novament el ritme en asfalt”.

Sébastien Ogier diu que “en no competir sobre asfalt des d'Irlanda hem realitzat entrenaments en aquesta superfície, a més d'escoltar els consells que m'han donat a l'equip. Sóc cautelós i malgrat que als pilots francesos se'ns posa sovint l'etiqueta d'especialistes en asfalt, jo em trobo més còmoda sobre terra”. L'altre pilot del Citroën Junior Team és Conrad Rautenbach, que considera “fonamental la sessió de test prèvia per adaptar-se novament a l'asfalt. Espero fer-ho bé i entrar en els punts”. També amb una Citroën competirà Evgeny Novikov després de la seva absència a Austràlia. Per al pilot rus és la seva primera experiència en asfalt en el WRC, “que serà molt gratificant. No sé com rendiré, però espero estar en l'arribada i anar suman quilòmetres amb el cotxe”.

Per últim, la participació de Petter Solberg va enfocada cap al proper Ral·li de Gran Bretanya. En declaracions a wrc.com, el pilot noruec comenta que “en el RallyRACC descobriré fins a on puc arribar davant els meus rivals. Això ens ajudarà de cara a l'any vinent. Només hi ha una cosa clara, que el C4 WRC és el cotxe més ràpid sobre asfalt”.


Volver