25/09/2009
RallyRACC: Última cita del J-WRC


Aaron Burkart 

El RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, serà la vuitena i última cita del certamen Júnior, per bé que el resultat final ja quedava resolt a Finlàndia gràcies a la victòria del txec Martin Prokop (Citroën), que a falta d'una prova es proclamava campió. Encara que els participants al J-WRC han d'escollir sis ral.lies dels vuit que formen el campionat, Prokop només ha necessitat cinc resultats, amb tres victòries a Xipre, Itàlia i Finlàndia, per aconseguir el títol en la seva novena edició, de les quals Citroën s'ha imposat en cinc ocasions.

De totes maneres, al RallyRACC hi haurà pràcticament tots els pilots que han participat aquesta temporada al mundial Júnior, amb l'única absència del polonès Michal Kosciuszko, segon en la classificació provisional i que perdia totes les seves opcions al títol precisament en la prova del seu país. El de Suzuki ja havia descartat Catalunya a l'inici de la temporada, per la qual cosa ara haurà d'esperar al resultat de la cita espanyola per veure si pot assolir el subcampionat, posició a què aspira l'alemany Aaron Burkart, també amb Suzuki, i a qui amb una segona posició li valdria per superar a Kosciuszko.

Sí que hi serà Martin Prokop, que sortirà a la prova sense cap tipus de pressió per gaudir del títol, encara que els afeccionats espanyols podran veure als dos joves pilots del KNAF Talent First Team Holland, Hans Weijs (Citroën) i Keving Abbring (Renault), els quals ja hi van ser en l'edició anterior i van deixar molt bona impressió. Un altre dels pilots a seguir és el francès Yoann Bonato (Suzuki), que ha debutat aquest any al mundial Júnior realitzant temps destacats en algunes proves malgrat la seva inexperiència.

La italiana Simone Bertolotti (Suzuki) i Luca Grioti (Renault) completen la nòmina d'inscrits als quals aquest any se suma un pilot espanyol com a convidat per l'organització, ja que Jordi Martí (Renault) tindrà l'oportunitat de medir-se davant dels mundialistes, una ocasió que haurà d'aprofitar malgrat la seva inactivitat durant la temporada, en la qual amb prou feines ha competit.

En total seran nou els participants en la prova que clausurarà la temporada 2009 del J-WRC, certamen on els pilots utilitzen vehicles de la categoria S1600 o els ja més actuals R3, mostrant-se tots dos summament competitius com s'ha pogut comprovar en les set proves realitzades fins al moment.

Classificacions J-WRC i llista d'inscrits a l'apartat corresponent.


Volver