SS-8 / SS-12 – Coll del Grau – 26,330 kms.

Descripció General:
Tram inèdit que s’estrena per aquesta edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada 2007. El tram comença a Vilanova de Prades sobre una carretera molt ampla i amb un molt bon ferm. Després de 8 kms, s’entra a una zona més estreta que salva la Serra de Llena amb una zona d’uns 3 kms més sinuosos. Llavors el tram continua planejant i amb un lleuger ascens puja per una zona rapidíssima d’uns 10 kms. fins el Coll del Grau on després d’una última cruïlla inicia un vertiginós descens final fins a Margalef.

Zones de Públic ZP-1
La ZP-1 és una zona de públic de bona visibilitat i ubicació on és previsible que els participants facin servi el tiralínias per a negociar els seus revolts amples.

 

Accés: Des de el nord-est, accés per les sortides 8 o 9 de la AP-2 i per la TV-7004 que condueix a Vilanova de Prades des de Vimbodí.

Atenció!! L’accés a Vilanova des de la carretera de Prades estarà restringit únicament als participants del ral•li en el cruïlla de la T-700 amb la TV-7005.

Serveis: Camping a Vilanova de Prades. Zona de parking limitat a aquesta població.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-2
• La ZP-2 està situada molt a prop d’Ulldemolins i pot ser interessant la mateixa cruïlla, molt ràpida, però amb la dificultat afegida de que les illetes a la carretera conformen una mena de ‘chicane’. Després de la cruïlla, hi ha alguns revolts on es pot tallar.

 

Accés: per la C-242 provinent de Cornudella de Montsant i Alforja

Serveis:
- Pàrking i zona de Camping a Ulldemolins.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-3

La ZP-3 és una petita zona de públic que està situada al final de la part més sinuosa del tram. En quedar encaixonada a la muntanya no té molts espais amb bona ubicació, encara que el paisatge, des de les Crestes de La Llena és força espectacular.

 

Accés: Accés pel nord, a tan sols 20 kms de la sortida 8 de la AP-2 tot passant per la LP-7013 per La Pobla de Cérvoles.

Serveis: Zona de pàrking limitat a la mateixa carretera de accés.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-4

La ZP-4 es troba en la secció més ràpida del tram. En la mateixa cruïlla hi trobem una ‘essa’ interessant i llavors es torna a agafar molta velocitat.


Accés: Accés per la AP-2, molt a prop de Lleida, concretament des de les sortides 6 i 7 de dita autopista. Des de la sortida 6 se s’ha d’agafar carretera L-700 i llavors la L-701 fins a Juncosa. Per la sortida 7, la C-233 i la LV-7011 condueixen fins a Juncosa. A 5 kms de la població hi trobem l’especial.

Serveis: Pàrking limitat a la L-701 provinent de Juncosa.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-5

La ZP-5, és l’última del tram ja que la arribada està situada en un lloc inaccessible. Aquesta és probablement la més interessant de aquest llarg i ràpid tram. Una cruïlla a l’esquerra amb una frenada complicada portarà als participants a afrontar la part final del tram que queda encaixonada a la muntanya. La mateixa cruïlla és la millor opció per la seva visibilitat i espectacularitat.


Accés: per a arribar a la cruïlla s’ha d’arribar a Bellaguarda per la C-242. Si es ve del nord, des de la sortida 6 de la autopista AP-2 s’ha d’anar per la C-12 en direcció sud fins a trobar la C-242 direcció a la Granadella i Bellaguarda. Des de el sud es ve per la C-12 des de Mora d’Ebre i després de Flix ens haurem de dirigir per la C-233 fins a la Granadella per a llavors agafar la C-242 per dirigir-se a Bellaguarda.

Serveis: Zona de pàrking pels voltants de Bellaguarda, a 2,3 kms del tram

Atenció!! La coincidència amb l’accés del tram de Margalef-La Palma en pocs metres, farà que aquest accés estigui especialment controlat pels mossos.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat