SS-5 – El Lloar – La Figuera – 22,430 kms.

Descripció General:
És un dels trams clàssics del Catalunya-Costa Daurada, i un dels més seguits en l’especialment concorreguda cruïlla de El Molar. Es un tram amb un pis nou i llis en la seva totalitat i combina zones sinuoses amb zones més ràpides, sobre tot després de els seu reasfaltat del 2005 en el que es varen suprimir alguns revolts. L’especial comença a la T-732, un cop passada la població de El Lloar. Comença combinant corbes llargues, amb una zona més ràpida i molt tècnica fins a la cruïlla de El Molar on agafa la T-730, per a passar per La Figuera, on comença una altra zona molt tècnica. Finalment acaba 3 km després de la cruïlla amb la T-714 que ve de La Torre de l’Espanyol.

Zones de Públic ZP-1
La ZP-1 es troba a la sortida de la població de El Lloar. El tram comença amb una successió de corbes llargues enllaçades per zones ràpides.




Accés-1: Accés no recomanat, poca capacitat. Es tracta d’una pista asfaltada de 6,5 kms. que s’agafa a Bellmunt del Priorat. Per arribar a dita localitat s’ha de prendre la TP-7101 des de Falset. Un cop passats uns 3 km. de Bellmunt i just després d’haver creuat el riu, fa falta girar a la dreta. Seguint la pista asfaltada arribarem al tram, després d’uns 3,5 kms més. Accés prohibit a autocarvanes.

Accés-2: Accés recomanat, a peu des de Gratallops. A aquesta localitat es podrà estacionar i recórrer els 4 kms. Per la T-732 a peu.

Serveis:
- Pàrking molt limitat a la pista que ve de Bellmunt del Priorat.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-2
La ZP-2 es un dels punts més espectaculars del ral•li, la cruïlla de El Molar amb un ángle de 180º on el fre de mà és habitual. Ens haurem de situar amb antelació ja que en no haver-hi grada natural la visibilitat no és gaire bona.

 

 Accés-1: Per la T-734 que s’agafa des de la N-420, arribarem a la població de El Molar

 Accés-2: Des de la localitat de García i la C-12, accedint a El Molar per la T-731.

 Accés-3: Accés no recomanat, poca capacitat. Per la pista asfaltada que es pren al pk. 3,1 de la T-734, abans de la localitat de El Masroig. Seguint la pista uns 5 kms. s’ha d’anar a l’esquerra i després de 4 kms. més s’arriba a El Molar. Accés prohibit a autocarvanes.

 Serveis:
- Ampla zona de Pàrking a la població de El Molar.
- Pàrking molt limitat a la pista que ve de El Masroig.
- Zona d’acampada a la població de El Molar.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-3

La ZP-3 comença a la mateixa cruïlla de la T-730 sobre la T-714. S’arriba amb una frenada un pel delicada sobre unes enllaçades i després el tram continua per una zona de gran visibilitat.


 


Accés: Per la T-714 des de la C-14 al seu pas per Vinebre, deixant enrere la població de La Torre de l’Espanyol. El tram es troba al pk 3,9 de la mateixa T-714.

Serveis: Pàrking limitat sobre la mateixa T-714.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat


Zones de Públic ZP-4

La ZP-4 és una petita zona de públic habilitada a l’arribada de l’especial, encara que sense gaire interés

 

Accés: Per la T-702 que ve de La Bisbal de Falset des del nord de la comarca del Priorat.

Serveis: Pàrking molt limitat sobre la carretera T-702, a uns 500 metres de l’arribada de la especial.

Atenció!! L’accés per la T-702 des de Cabacés estarà prohibit ja que és el recorregut d’enllaç dels participants.
 
Valoració: Ubicació     –     Visibilitat     -     Espectacularitat