06/07/2007
Aman Barfull: "La decisió de que el WRC passi a tenir 12 proves a partir de 2009 és definitiva"


Aman Barfull (director Àrea Esportiva del RACC) 

Aman Barfull, Director de l'Àrea Esportiva del RACC i màxim responsable del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, ha participat a París a la reunió de la Comissió de treball d'Organitzadors del WRC en la que s'ha confirmat la decisió ferma de la FIA que tan sols 12 ral·lis siguin els puntuables per al Campionat del Món WRC a partir de 2009. La reducció de costos i de proves puntuables per la qual tant advocaven marques i pilots comença a ser un fet, encara que la particularitat de la decisió presa és que els 12 ral·lis que puntuaran el 2009 seran diferents dels 12 que ho faran el 2010, de manera que el calendari de proves puntuables puja fins a 24 però descansant totes elles un any.

Davant d'aquestes novetats, RACC Motor Sport -de la mateixa manera que la resta d'organitzadors de proves mundialistes-, ha posat fil a l'agulla per buscar noves propostes per al WRC que uneixin els nous requeriments de la FIA amb les necessitats de les pròpies entitats organitzadores. "Aquesta és una decisió ferma i definitiva de la FIA, que no té volta enrere", declara Aman Barfull, qui afegeix que "se'ns ha encarregat a la Comissió de Ral·lis i als membres del Grup de Treball Visió 2012 que llencem idees imaginatives perquè prossegueixin els canvis en el WRC i en això ho haurem de treballar des d'ara per poder-les aplicar ja el 2009".

El fet que els ral·lis del primer any no puntuïn per al segon i al revés, és un fet innovador per al mundial... i també per als organitzadors: "La Comissió d'Organitzadors de la FIA està estudiant diferents idees, com fer puntuar les curses en el seu any de descans per a altres certàmens internacionals. Per al RACC aquesta no és una opció vàlida i no la contemplem a dia d'avui, principalment per l'important desnivell que hi hauria entre costos organitzatius i interès esportiu". Per a Aman Barfull, "no creiem que una solució d'aquest tipus ens proporcioni igual repercussió internacional, en canvi la cursa seguiria necessitant idèntica inversió econòmica que si puntuéssim per al mundial".

Per al màxim responsable esportiu del RACC, "podríem decidir-nos per no organitzar cap cursa en l'any que no ens correspongui puntuabilitat, o per organitzar alguna activitat diferent però que pugui interessar també als patrocinadors. Són simplement idees, perquè de moment no tenim cap decisió presa ni volem precipitar-nos a formular-la".

A això cal afegir que el passat 27 de juny la FIA va comunicar que, a partir de 2012, els vehicles WRC deixaran de tenir vigència tal com se'ls coneix ara, deixant pas a cotxes basats en les especificacions dels cotxes de producció en sèrie de Grup N i S2000, amb tracció a les quatre rodes i turboalimentats, per la qual cosa tot apunta que els pròxims 4 anys seran de molt treball, canvis i novetats per a totes les parts implicades en el Campionat del Món de Ral·lis: FIA, organitzadors, marques i pilots.


Volver