07/06/2007
Marcus Grönholm: "Catalunya i Cňrsega seran dues curses molt importants per al mundial"


Marcus Grönholm i Daniel Sordo al Saló de l´Automňbil de Barcelona 

L'actual líder del Campionat del Món de Ralˇlis, Marcus Grönholm, ha visitat avui el Saló de l'Automňbil de Barcelona on ha presentat una versió especial de Focus 2.0 TDCi commemoratiu del títol mundial de marques aconseguit per Ford el 2006. Grönholm, que en la seva fugaç visita a la ciutat comtal ha tingut temps per fotografiar-se amb Daniel Sordo a la porta del certamen de Montjuďc, no ha dubtat a afirmar que "Barcelona és una ciutat molt maca, jo la conec poc perň m'ha semblat molt cosmopolita i sens dubte el seu Saló fa justícia a la seva realitat automobilística".

Grönholm ha participat durant dos dies en diverses sessions de test amb l'equip BP-Ford a la zona de Tarragona, mentre que al llarg de dijous i divendres és el seu company Mikko Hirvonen qui ha agafat el relleu al volant del Focus RS WRC.

Parlar amb aquest finlandčs de 39 anys és fer-ho amb un home madur, centrat, sabedor de les seves possibilitats esportives en una temporada que, arribada a la seva meitat, decanta lleugerament la balança de la seva part fins al punt que pensar en un nou títol mundial és possible: "Finlŕndia serŕ una prova en la qual intentaré guanyar un any més, per descomptat (Marcus ha vençut 6 vegades en els alˇlucinants rasants finesos), perň després vindrŕ Alemanya on les nostres possibilitats són menors. De totes maneres, el duet de curses que formen Catalunya i Cňrsega serŕ molt important per al campionat, per als punts i, a la meva manera de veure, haurem d'esforçar-nos molt per sortir d'aquestes dues proves amb el mŕxim d'ells possibles, ja que en l'asfalt els nostres rivals són molt forts. Penso que el RallyRACC, amb les seves carreteres en general molt més rŕpides, pot anar-me millor que a Cňrsega, perň sens dubte caldrŕ treballar dur a totes dues".

El RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA se celebrarŕ del 5 al 7 d'octubre i el Ral.li de França-Tour de Corse ho farŕ del 12 al 14 del mateix mes. Grönholm no creu que, tal com van les coses en el campionat, el títol es decideixi abans de l'última o de les dues últimes proves: "Tenim un bon cotxe, estem en forma i si exceptuem les curses d'asfalt, formem part del grup de favorits en totes les proves que es disputaran, perň Sébastien estŕ fort en tots aquests ralˇlis de manera que haurem d'administrar el nostre avantatge amb intelˇligčncia".

És lňgic que, en una coincidčncia urbana tan inhabitual entre Grönholm i Sordo, se li pregunti al finlandčs sobre el seu jove rival: "És un pilot bo i ho serŕ més, sens dubte, ell i Mikko són els pilots del futur i en asfalt fa gala d'una gran velocitat que el fa estar entre els millors" I Pons? "Bé, el conec menys, perň l'any passat en algunes curses va fer algun temps realment bo. Ha d'aprendre encara perň pot donar un bon joc".

Marcus no dubte a comentar al respecte dels pilots espanyols que "de totes maneres, tornant a Sordo, penso que pot ser Campió del Món perň, no pas aquest any!", reivindicant d'aquesta manera la seva intenció de barallar-se pel que seria el seu tercer títol. Dos professionals, dos mons, dos futurs amb un actual denominador comú: triomfar en el WRC. Després de la lňgica encaixada de mans entre els dos homes, un exemple de la fusió entre generacions que possibilita l'actual WRC, Marcus va presentar al costat del president de Ford Espanya una nova versió comercial Focus, mentre que Sordo va participar en les presentacions de models de Citroën en l'estand de la marca.


Volver