16/05/2007
Presentat el recorregut de la 43 edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA


Presentació itinerari RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 

El recorregut del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA està compost en aquesta 43 edició per 18 trams, dels quals dos són de nova incorporació (Coll del Grau i La Serra d'Almos, tots dos en la 2a etapa) i un tercer, Riudecanyes, veu ampliada la seva tradicional longitud amb quatre nous quilòmetres en el seu inici; així mateix, s'ha retocat també la llargada de Vilaplana. Amb aquestes novetats, RACC Motor Sport, organitzadora de la cursa, presenta un itinerari compost per ràpids i espectaculars trams emplaçats un any més i en la seva totalitat a Tarragona, amb una configuració que permet apostar per la seguretat dels participants i del públic assistent, el qual creix en cada nova edició, a l'hora que es fideliza.

Amb el podi ubicat a la localitat turística de Salou i el parc d'assistència a PortAventura, la primera etapa tindrà lloc divendres, 5 d'octubre, partint a les 7.00 hores per recórrer 6 trams de velocitat (148,05 kms) i arribar a partir de les 19.20 al parc tancat i realitzar a continuació el flexiservice al qual obliga la reglamentació del mundial.

Durant dissabte, 6 d'octubre, es desenvoluparà la segona etapa, composta en aquesta ocasió per 8 trams i 119,16 quilòmetres de velocitat, amb PortAventura de nou com epicentre i una jornada de competició de 8.00 a 17.03 hores, aproximadament. La tercera i última etapa començarà a les 7.30 de diumenge dia 7 i disputará l'últim dels seus quatre trams a partir de les 13.00 hores, amb dues especials que es realitzaran dues vegades, una assistència intermèdia i un total de 85,66 quilòmetres cronometrats.


Una primera etapa molt selectiva

Com a l'edició 2006 del RallyRACC, les dues passades seguides a les especials de Querol (25,43 kms) i El Montmell (24,14 kms), amb una assistència al final del primer bucle, obriran la primera etapa del RallyRACC. Es tractarà d'un inici dur i selectiu al qual seguiran altres dos trams diferents amb una mitja general de 24 kms per especial. Vindran dos trams més que els participants realitzaran en una sola ocasió: Són El Lloar-La Figuera (22,43 kms) i Pratdip (26,48 kms), especial, aquesta última, que tancarà la primera jornada. L'asfalt de tota aquesta etapa es trobarà en molt bon estat ja que es reasfaltarà una part de Querol abans d'octubre.

Les principals novetats es concentren en la segona etapa

El segon dia de competició estarà format per 8 especials. Aquest començarà amb Vilaplana, més curt i amb algunes variacions respecte a l'edició anterior; els seus 13,29 quilòmetres han estat completament reasfaltats i s'ha col·locat guarda rail en el 98% del recorregut, cosa que augmenta notablement la seguretat en aquest mític tram. Seguirà Coll del Grau, la gran novetat d'aquest any. Es tracta d'una especial llarga, de 26,33 kms, que forma part d'un bucle de quatre trams (junt a Vilaplana, Margalef-La Palma d'Ebre i La Serra d'Almos) de gairebé 60 quilòmetres cronometrats sense assistència, pel que pot ser una part decisiva del ral·li. A més de llarg, Coll del Grau és altament selectiu, amb continus canvis de ritme ja que combina trossos ràpids amb altres de més virats, sobre uns pis llis i nou que no permetrà concessions.

La Serra d'Almos és una altra de les incorporacions al RallyRACC 2007. A més de servir per al Shakedown o tram de proves (com el 2006), aquesta especial es disputarà en cursa en sentit invers -des de La Serra d'Almos a Tivissa-, tancant l'etapa en el seu segon pas. Es tracta del tram més curt de tota la prova (4,11 kms), i la seva configuració permet acollir una gran zona de públic que el fa idoni per al seu seguiment en directe.

El tram més llarg tanca el ral·li

L'última etapa es desenvoluparà única i exclusivament entorn de dues especials, Riudecanyes (16,32 kms) i Colldejou (26,51 kms), que els participants realitzaran dues vegades. Es dóna la circumstància que l'últim tram del ral·li és, per pocs metres, el més llarg de tota la prova, per la qual cosa els participants tindran un dur test abans d'arribar a meta. Colldejou és el tram de Pratdip de la primera etapa però disputat en sentit contrari, mentre que Riudecanyes utilitza un sector de carretera que ja s'usava en els anys 1999 i 2000 en sentit invers a l'actual, incorporant al seu inici 4 quilòmetres de l'antiga nacional, que el fan més llarg. Té trossos molt espectaculars que permeten al públic una excel·lent visió.


Volver