09/10/2007
Pilots espanyols, els altres protagonistes del 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA

Dani Solà (Honda)

La gran actuació de Dani Sordo-Marc Martí (Citroën C4 WRC), segons absoluts després de marcar 4 scratx i liderar la cursa durant 2 especials, no pot fer oblidar la gran actuació global del col·lectiu de participants més nombrós del 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, el dels pilots espanyols, que va comptar ni més ni menys que amb 27 inscrits, dels quals 20 van aconseguir classificar-se. Xevi Pons-Xavier Amigo (Subaru Impreza WRC2007) són per mèrits propis els segons pilots espanyols de la cursa catalana del mundial, en acabar novens, però també hi ha més equips a destacar.

L'actual Campió d'Espanya, Dani Solà-Carlos del Barrio (Honda Civic Type-R), malgrat arrossegar diversos problemes al llarg de tot el ral·li, en especial de frens, va aconseguir finalitzar la prova en 20a posició absoluta, però el fet més important és que va aconseguir el triomf en la classe A-7, la que es coneix com R3: "L'equip funciona molt bé, encara que el cotxe és jove i ha d'evolucionar. Vam patir alguns problemes de frens però al final els vam solucionar i finalitzar en una posició que considerem bona". Van marcar algun temps prometedor, entre ells algun scratx en la seva categoria.

Sergio Pérez-Pablo Marcos (Renault Clio S1600) es van classificar just per darrere de Solà, en concret a 22,5 segons d'aquest, i van acabar quarts de la categoria A-6, després dels tres primers Júnior, encara que com és lògic sense puntuar en aquesta categoria. "Vam tenir un problema amb el sistema d'arrencada i vam sortir en una etapa apretant, però l'important era arribar al final i ho vam aconseguir", comentava el pilot cantàbric.

El que va ser participant en el mundial FIA Júnior fins el Ral·li de Finlàndia, el malagueny Manuel Rueda-Borja Rozada (Renault Clio R3), va ser el 5è equip espanyol en l'arribada i va acabar en la 33a posició absoluta i 3a en A-7 (R3), just per davant de Joan Font-Manel Muñoz (Mitsubishi Lancer Evo 9), que ho van fer en 5a posició de grup N després d'algun problema de pneumàtics. Segueixen a aquests dos equips dues altres parelles: Manuel Redondo-Gustavo Piris (Fiat Punto S1600) i Francisco Javier Paz-José R. Seoane (Mitsubishi Lancer Evo 9), 10è en A-6 (35è) i 6è en N-4 (36è), respectivament.

Entre els 50 primers figuren també Álvaro Muñiz-César Blanco (Mitsubishi Lancer Evo 8), 38è i 7è en N-4; Albert Orriols-Lluís Pujolar (Subaru Impreza Spec-C), 40è i 8è en N-4; Pedro Font-Xavier Lozano (Mitsubishi Lancer Evo 9), 42è i 9è en N-4; Heriberto Godoy-José Yeray Díaz (Ford Fiesta ST 2.0 Flexi Fuel), 45è i 1r en N-3 i únic cotxe participant alimentat per combustible bioetanol; Borja Arambarri-Julio Muriedas (Citroën C2 GT), 46è i 14è en A-6, i Antoni Gibert-Eduard Codina (Clio Renault Sport), 48è i 2n en N-3. Sis altres equips espanyols es van classificar a la cursa, l'últim d'ells -i del propi ral·li- l'equip canari format per José María Santana-Luis Alejandro Hernández (Ford Fiesta ST 2.0).

Entre els equips espanyols retirats, destacar als participants Júnior, Yeray Lemes-Rogelio Peñate (Citroën C2 S1600), que després de marcar un scratx en aquesta categoria van haver de desistir en l'última etapa en trencar la junta de la tapa de balancins. Poca sort també pels Campions de Catalunya, Jordi Zurita-Óscar Sánchez (Peugeot 307 WRC), que després d'una cursa molt prudent, van haver d'abandonar en la tercera etapa al patir problemes hidràulics que van afectar l'embragatge.