08/10/2007
Comentaris dels tres primers del 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España


Doblete Citroën en el 43 RallyRACC 

2007 FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Conferència final, FIA Press Conference, 7 de octubre de 2007

Assistents
1r - Sébastien Loeb-Citroën Total WRT
1r - Daniel Elena-Citroën Total WRT
2n - Daniel Sordo-Citroën Total WRT
2n - Marc Marti-Citroën Total WRT
3r - Marcus Grönholm-BP Ford WRT
3r - Timo Rautiainen-BP Ford WRT
Guy Fréquelin-Director del Citroën Total WRT

Sébastien Loeb
"És massa aviat per parlar de les possibilitats de guanyar el títol, tot i que és millor afrontar Còrsega amb 6 punts de desavantatge en comptes de 10. Espero seguir en aquesta línia. Estic content de veure que Dani Sordo pot anar molt ràpid en asfalt i és important seguir així la setmana vinent perquè pot ser d'una gran ajuda. El paper de Dani és vital per anar restant punts a Marcus i penso que pot fer actuacions fins i tot millors en les altres proves d'asfalt. A més, la meva compenetració amb el cotxe és bona i podem continuar a un gran nivell".

Daniel Elena
"Ens queden dues curses d'asfalt i dues més en terra, l'equip treballa molt bé i nosaltres estem convençuts que treballant al mateix nivell podem guanyar. Seria fantàstic que la lluita pel títol es decidís en l'últim tram de l'última prova ... sempre que no sigui Marcus el que guanyi! L'elecció dels pneumàtics per terreny mullat van ser en general bones menys en l'especial 6, però el C4 va demostrar estar a un gran nivell en aquestes condicions".

Daniel Sordo
"Guanyar Sébastien és molt difícil perquè tots sabem que és molt ràpid. Per mi el més important és quedar per davant de Marcus per beneficiar-lo a ell i a l'equip. El meu treball no és guanyar a Sebastien. Jo m'esforço al màxim, però el meu treball és donar suport a l'equip. Vaig córrer a Irlanda fa una setmana i aquella superfície em va ajudar a perfeccionar la meva conducció sobre aquestes condicions, però ara a Còrsega tot serà diferent".

Marc Martí
"Sens dubte, aquest segon lloc no ha estat fàcil. Sabíem alguna cosa de les condicions meteorològiques i per això vam decidir utilitzar pneumàtics per mullat. En la meva opinió aquesta va ser la decisió més important de tot el ral.li. Els nostres ouvreus ens van aconsellar utilitzar aquestes rodes i ens va anar molt bé. M'ho he passat molt bé i tot ha funcionat. Dani és un pilot molt ràpid i els aficionats locals estan amb ell, però no se'l pot comparar amb Carlos Sainz ja que cada època té els seus referents".

Marcus Grönholm
"Vam perdre bastant el primer dia i no van ser només els pneumàtics sinó les sensacions que tenia jo conduint amb uns pneumàtics preparats per a sec. Encara ens queden dos ral.lis de terra i tenim 6 punts d'avantatge, així que tot és possible. Respecte al Focus, va perfecte, no canviaria res. En el futur, trobaré a faltar el Rally Catalunya, però no en les condicions amb les quals vam competir divendres!".

Timo Rautiainen
"Estic segur que al final de Còrsega estarem els mateixos pilots lluitant per una plaça en el podi. Pensàvem que a Catalunya podríem fer una cursa  per lluitar per la victòria. Jo penso que si l'asfalt hagués estat completament sec podríem haver plantat cara als Citroën. L'any passat estàvem davant d'ells i aquest any en sec, també. Quan ets dins el cotxe no penses en el campionat sinó en fer-ho el millor possible en el ral.li, així que s'ha de córrer prova a prova i a veure que passa al final. Els blocs de ciment en els laterals d'alguna especial són una bona idea, ja que evita velocitats excessives i que entri massa brutícia a la pista. Un ral.li d'asfalt ha de ser un ral.li d'asfalt".

Guy Fréquelin
"A mi em posen nerviós tots els ral.lis, però això és així. Avui guanyàvem bé, però m'he posat nerviós igualment. Esperàvem fer una bona cursa a Catalunya i hem complert les nostres expectatives sobradament. Ara la distància entre Marcus i Sébastien és menor. No crec que guanyem el campionat de fabricants i també serà difícil atrapar a Marcus en el de pilots, però ho farem també com puguem".


Volver