06/10/2007
Sébastien Loeb (Citroën) controla la 2a etapa del RallyRACC, amb Dani Sordo, segon


Sébastien Loeb (Citroën) 

Sense canvis significatius als llocs més alts de la classificació, el 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, ha celebrat avui la seva segona etapa amb un recorregut difícil i selectiu en el que s'ha mantingut la competitivitat en totes les categories. L'equip Citroën Total, amb els seus pilots Sébastien Loeb-Daniel Elena i Dani Sordo-Marc Martí, controla la situació amb cert marge respecte als seus màxims rivals, els Ford Focus de Grönholm-Rautiainen i de Hirvonen-Lehtinen. Grönholm ha marcat 4 scratxs, mentre que Loeb i Sordo n'han sumat 2 cadascun. La cursa ha rebut la visita de dos importants executius de marques involucrades en el WRC: el director general d'Automobiles Citroën, Gilles Michel, i el president de Ford Europa, John Fleming.

La presència d'humitat a les carreteres sobre les que es disputaven els trams de primeres hores del matí ha estat una de les protagonistes del dia en provocar novament més d'un maldecap als pilots. Grönholm (Ford) obria l'etapa marcant l'scratx a Vilaplana, rebent immediatament la resposta de Loeb (Citroën) en la següent especial, Coll del Grau, a la qual replicava el finlandès amb un altre millor temps a Margalef-La Palma d'Ebre. Aquest apassionant mà a mà Loeb vs. Grönholm es trencava amb l'scratx del cantàbric Dani Sordo (Citroën), que aconseguia el seu segon millor temps de la cursa en el curt tram de La Serra d'Almos, repetint en la segona passada per Coll del Grau. Els Citroën C4 efectuaven una actuació de clar control sobre els Ford Focus, encara que això no evitava que el Focus número 3 marqués un nou millor crono en la segona passada per Vilaplana, mentre que el Citroën número 2 s'anotava Margalef 2 i el líder del mundial acabava el dia guanyant a La Serra d'Almos 2, set dècimes per davant de Xevi Pons (Subaru), autor del seu millor crono en la present edició del RallyRACC.

En la categoria Júnior, després de l'ajustat lideratge al final de la primera etapa de l'estonià Urmo Aava (Suzuki), el seu company d'equip, el suec Per-Gunnar Andersson, ha estat qui ha acabat aquesta segona etapa com a líder, després de la punxada soferta pel primer a Coll del Grau. Precisament en aquest tram, i en aquesta mateixa categoria, ha estat destacable el millor temps aconseguit pel jove pilot canari Yeray Lemes (Citroën).

"Estem molt contents de com s'està desenvolupant aquesta edició del RallyRACC. Avui el públic ha acudit en gran quantitat i l'espectacle a la carretera ha estat de gran nivell. A més, el Parc d'Assistència i el Village de PortAventura estan plens d'activitat per a tots. No podem demanar més", ha manifestat el director de cursa, Aman Barfull.

Demà diumenge, 3a i última etapa, un curt esprint amb 85,66 kms de velocitat repartits en quatre especials. L'etapa arrencarà a les 7,30 des de PortAventura i conclourà al podi de Salou a partir de les 14,50 hores.

Classificació 2a etapa del 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España
1r Sébastien Loeb/Daniel Elena (F-MC/Citroën C4 WRC) - 2h 30'45.5
2n Daniel Sordo/Marc Martí (E/Citroën C4 WRC) - a 12"9
3r Marcus Grönholm/Timo Rautiainen (FIN/Ford Focus RS WRC 2007) - a 43"6
4t Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/Ford Focus RS WRC 2007) - a 1'12"5
5è François Duval/Patrick Pivato (B/Citroën Xsara WRC) - a 1'58"1
6è Petter Solberg/Phil Mills (N-GB/Subaru Impreza WRC 2007) - a 2'31"7
7è Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/Ford Focus RS WRC 2006) - a 2'58"6
8é Chris Atkinson/Stéphane Prévot (AUS-B/Subaru Impreza WRC2007) - a 3'27"2
9é Xevi Pons/Xavier Amigo (E/Subaru Impreza WRC2007) - a 4'19"0
10é Hening Solberg/Cato Menkerud (N/Ford Focus RS WRC 2006) - a 8'04"0


Volver