05/10/2007
Sébastien Loeb i Dani Sordo, doblet Citroën a la 1a etapa d'un difícil RallyRACC


Sébastien Loeb (Citroën) 

Citroën domina amb autoritat el 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, després de la celebració de la primera etapa, que s'ha disputat avui amb 6 trams cronometrats i un total de 148 kms de velocitat. Sébastien Loeb-Daniel Elena i Daniel Sordo-Marc Martí, amb els dos C4 WRC oficials, ocupen les dues primeres posicions dela general en una cursa que s'està caracteritzant per les moltes i variades dificultats que presenta als participants. Gran competència general, amb 5 guanyadors diferents en les sis especials disputades: Grönholm, Loeb (2), Duval, Sordo i Hirvonen.

La jornada ha començat amb els dos llargs trams inicials completament humits i amb certa brutícia a la pista, cosa que ha causat veritables maldecaps als equips en el moment d'escollir les muntures de pneumàtics. Sébastien Loeb (Citroën) arribava líder a la primera visita al parc d'assistència de PortAventura, amb 3,7 segons d'avantatge sobre el seu company Dani Sordo i 4,4 sobre el seu gran rival de cara al títol mundial, Marcus Grönholm (Ford). Les coses començaven tal com estaven dissenyades a l'equip Citroën Total, prosseguint així la resta de la jornada.

A esquena de l'esmentat trio, la situació estava ja més apartada del podi, amb Hirvonen, Solberg, Duval i Pons classificats per aquest ordre i separats entre ells per escassos segons. El belga de l'equip Kronos es queixava del seu embragatge -encara que millorava de mica en mica els seus temps- i el pilot català de Subaru dels frens, cosa que l'endarreria a la provisional.

La situació meteorològica ha començat a millorar de manera clara a la segona passada pels trams, on els pilots es trobaven un sòl sec i menys lliscant que al seu inici. François Duval primer, i Daniel Sordo després a la quarta especial, s'adjudicaven l'scratx, cosa que en el cas del santanderí del RACC li valia per accedir al liderat provisional de la prova, traient així 0,7 segons al seu company d'esquadra, Sébastien Loeb, amb Grönholm tercer. Al pilot de Ford seguien sense sortir-li els temps.

Al tercer i últim bucle del dia, dues noves especials -El Lloar-La Figuera (22,43 kms) i Pratdip (26,48 kms)-, totes dues de llarg recorregut, posaven la cirereta a la dificultat manifesta a la cursa, amb una forta pluja a la darrera d'elles on Loeb aconseguia superar a la classificació al seu company d'equip, mentre que Grönholm cedia més de mig minut i amb això les seves opcions de poder batallar pel triomf.

Després d'aquesta dura etapa inicial, demà es disputarà la segona jornada, amb sortida i arribada a PortAventura i 119 kms cronometrats, distribuïts en 8 especials, quatre d'elles diferents.

Clasificación 1ª etapa del 43 movistar RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España
1r Sébastien Loeb/Daniel Elena (F-MC/Citroën C4 WRC) - 1h 22'16.5
2n Daniel Sordo/Marc Martí (E/Citroën C4 WRC) - a 11.3
3r Marcus Grönholm/Timo Rautiainen (FIN/Ford Focus RS WRC 2007) - a 50.6
4t Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen (FIN/Ford Focus RS WRC 2007) - a 53.2
5è François Duval/Patrick Pivato (B/Citroën Xsara WRC) - a 1'25.8
6è Petter Solberg/Phil Mills (N-GB/Subaru Impreza WRC 2007) - a 1'35.4
7è Jari-Matti Latvala/Mica Anttila (FIN/Ford Focus RS WRC 2006) - a 2'09.2
8è Chris Atkinson/Stéphane Prévot (AUS-B/Subaru Impreza WRC 2007) - a 2'20.2
9è Xevi Pons/Xavier Amigo (E/Subaru Impreza WRC 2007) - a 3'18.3
10è Henning Solberg/Cato Menkerud (N/Ford Focus RS WRC 2006) - a 5'43.3


Volver