04/10/2007
Emoció i sentimient presideixen l'acte del RallyRACC en record a Colin McRae


Record del RallyRACC a Colin McRae  

La pluja ha obligat al canvi d'escenari en la celebració de l'acte en record a la figura de l'excampió del món, Colin McRae, mort fa tres setmanes en accident d'helicòpter. Finalment, aquest acte ha tingut lloc en el pòrtic d'entrada a l'Hotel PortAventura, base de l'oficina de carrera del 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, i no en la sortida protocol·lària que estava prevista en el podi de Salou i que finalment ha estat cancel·lada.

Amb tots els pilots oficials i els seus caps d'equip respectuosament alineats, el president del RACC Sebastià Salvadó, ha dit, en nom del Comitè Organitzador de la cursa, que "Colin va ser un pilot espectacular i un gran lluitador. Per nosaltres, com a organitzadors, va ser un home que sempre va col·laborar i ara és una gran referència". Carlos Sainz, amic, company i al mateix temps rival del desaparegut pilot escocès, ha resumit la consideració que tot el col·lectiu de pilots tenen per Colin amb unes emocionades paraules: "Colin va ser per sobre de tot un amic i per tots els que formem part del món dels ral·lis, un gran campió. Ara s'ha convertit per tots en una llegenda".

El so d'una gaita ha estat el colofó d'un acte ple de sensibilitat i emoció. Martin Hewins, un gaiter Major amic personal de Colin, ha estat l'artista que ha interpretat una peça especialment composada en honor a l'excampió del món, en un moment culminant ple de sentiment i de record al pilot desaparegut.

Martin Hewins: "La peça il·lustra el caràcter de líder que desprenia Colin"

Martin Hewins és el gaiter Major del Red Ross Clan i, al mateix temps, gran aficionat a l'automobilisme i amic íntim de Colin McRae. En l'acte en record del pilot escocès, Hewins ha interpretat una part de la peça "A Pipers Tribute to Colin McRae", composada especialment per honorar al desaparegut excampió del món.  Tot i que la peça original té una duració aproximada de 4 minuts, Martin Hewins ha interpretat la seva música durant uns 2 minuts, guarnit amb un vestit de gala escocès. Aquesta mateixa peça serà interpretada demà per Hewins durant la sortida dels equips oficials a la primera etapa, si les condicions climatològiques ho permeten.

"Crec que la música que he tingut l'honor d'interpretar avui expressa tot el sentiment d'admiració que sentim molts per la figura de Colin McRae. Colin era un autèntic Braveheart (un heroi, un home valent) per als escocesos i aquesta música crec que expressa fidelment la  personalitat, el valor, la determinació i el seu lideratge", comenta Martin Hewins. L'artista, natural de Helmsdale, al nord dels Highland escocesos i molt a prop de la capital, Inverness, gravarà en el futur la peça "A Piper Tribute to Colin McRae". Hewins, que ha editat recentment un CD en homenatge a les tropes que serveixen en l'estranger, durant els anys en què Colin McRae va competir en el WRC el va acompanyar en multitud de proves, interpretant en el moment de la sortida peces en el seu honor. Actualment acostuma acompanyar al també escocès David Coulthard en algunes curses del mundial de F-1.

Aman Barfull, director de cursa del 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de Espanya, ha comentat que "la vida ha volgut que Colin ens deixés pocs dies abans de la nostra cursa, per això estem orgullosos d'haver pogut recordar la seva persona i els seus èxits esportius com ell, sens dubte, es mereix. Colin va guanyar dues vegades el Rally Catalunya i romandrà per sempre en la nostra memòria i en la història del nostre ral·li". En l'accés a l'oficina de carrera del Hotel PortAventura un panell recorda les nou vegades  que Colin McRae va participar en el Rally Catalunya, cursa que va guanyar dues vegades i va acabar en segon lloc en una tercera.


Volver