04/10/2007
Loeb, Pons, Duval, Grönholm i Sordo mostren les seves intencions al Shakedown


Xevi Pons (Subaru) amb el futbolista Oleguer Presas 

Al llarg del dia d'avui s'ha celebrat a la carretera TV-3031, de Tivissa a La Serra d'Almos, el Shakedown o tram de proves on els pilots han conclòs la posada a punt de les seves mecàniques amb vista al 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, dotzena prova del Campionat del Món que donarà inici demà divendres. Aquest tram d'assaig ha estat especialment útil atès que s'ha celebrat, encara que en sentit contrari, en el que serà una de les especials cronometrades de la cursa (SS 10 i 14, La Serra d'Almos).

La majoria de pilots han dedicat les seves passades per aquesta especial a acabar de definir quina configuració de pneumàtics muntaran, encara que molts d'ells han comentat que la humitat regnant a l'inici del mateix, a primera hora del matí, feia l'asfalt força relliscós. Pel general, encara que els temps que aconsegueixen els pilots són merament informatius al no ser vàlids per a la classificació, els favorits s'han esforçat a aconseguir un bon acoblament als seus vehicles, marcant amb això els millors cronos del dia.

El guanyador de la passada edició del RallyRACC i actual Campió del Món, Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC), ha marcat el millor registre (2'32"7) en la tercera i última de les passades que ha realitzat a la carretera de Tivissa, seguit de l'espanyol Xevi Pons (Subaru/2'34"1), del belga François Duval (Citroën/2'34"5), de l'actual líder del mundial, Marcus Grönholm (Ford/2'34"7) i del també espanyol Dani Sordo (Citroën/2'34"9). Precisament Xevi Pons ha protagonitzat una de les notícies paral·leles que s'acostumen a produir en el Shakedown, en realitzar una passada amb el jugador del F.C. Barcelona, Oleguer Presas, de copilot. Curiosament, Pons ha marcat el seu millor registre personal en la quarta i última de les passades que ha realitzat, quan la pista ja estava completament seca, estant acompanyat en aquell moment pel futbolista.

"Tinc una gran necessitat de sumar punts i el RallyRACC és una ocasió clau per a això. Sóc conscient que Marcus Grönholm és molt ràpid en aquest terreny català i haurem d'atacar fort per vèncer-lo", ha comentat Sébastien Loeb, que surt com gran favorit d'una cursa que ha guanyat en les dues últimes edicions. El millor registre entre els pilots Júnior, categoria que en el RallyRACC disputa la seva penúltima cita de la temporada, ha estat per al finlandès Kalle Pinomäki (Renault/2'48"4). Els pilots que han realitzat més passades (5) han estat Stohl (Citroën) i Atkinson (Subaru).

Pilots WRC al Dragon Khan i en l'homenatge a Colin McRae

Avui dijous, a les 16 hores, els pilots participants en el RallyRACC 2007 tindran l'oportunitat d'experimentar què se sent al pujar al Dragon Kahn, l'atracció estrella de PortAventura. Es tracta d'una espectacular muntanya russa l'estructura de la qual s'assembla a un drac i en la que es combina velocitat -fins a 110 km/h-, loopings (8 en concret, que suposen estar 8 vegades cap per avall) i peraltades corbes que conformen un viatge de poc més d'un minut, temps en el qual s'arriben a recórrer 1.285 metres. Fins ara, han confirmat la seva participació tots els equips oficials del WRC.

Posteriorment, a les 19.30 hores, tots els pilots que prendran part a la ronda espanyola del mundial estaran presents a l'acte d'homenatge que el RallyRACC brindarà al desaparegut Colin McRae, el pas del qual pel Rally de España -9 vegades- es reflecteix a més en un panell instal·lat a l'Hotel PortAventura. Aquest emotiu record tindrà lloc al podi situat al Passeig Marítim de Salou, uns minuts abans de començar la cerimònia oficial de sortida del ral·li, sempre que la pluja no ho impedeixi.


Volver