03/10/2007
Shakedown a Tivissa: L'últim gran assaig abans del 43 RallyRACCC


Colin McRae (Citroën) Shakedown 2003 

Després dels reconeixements arriba el moment del denominat Shakedown, o tram de proves previ a la disputa de la cursa, un moment idoni perquè els equips acabin de perfilar la posada al punt dels seus vehicles o per ultimar el muntatge de pneumàtics de cara a la primera etapa. Habitualment el Shakedown se celebra sobre una part de carretera de característiques molt similars a les del ral·li, però en aquesta 43 edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, el tram de proves previst és en realitat una part del propi ral·li, ja que es troba a la carretera TV-3031, de Tivissa a La Serra d'Almos, entre els quilòmetres 1,08 i 5,06 (3,98 kms. de recorregut). Aquest sector és exactament el mateix que els participants realitzaran durant la segona etapa com "La Serra d'Almos" (trams 10 i 14), però en sentit contrari.

L'horari del Shakedown de demà dijous dia 4 serà de 8 a 10 hores per als pilots de 1a i 2a prioritat FIA, de 10 a 12 hores per als vehicles de pilots de 1a, 2a i 3a prioritat FIA i de 12.30 a 14.30 hores per a vehicles de pilots no prioritaris. Com aquest tram de proves es troba a 50 kms. del Service Park de PortAventura, l'organització ha previst un parc d'assistència, exclusiu per al Shakedown, a la localitat de Móra la Nova. Per aquest mateix motiu, aquest dijous dia 4, entre les 8 i les 16 hores, RACC Motor Sport muntará una subsala de Premsa en aquesta localitat per facilitar el treball dels periodistes acreditats que segueixin in situ el desenvolupament del Shakedown. Móra la Nova és una població veïna a La Serra d'Almos, municipi on transcorrerà el tram de proves. En aquesta subsala de Premsa es rebran els temps del Shakedown via internet i disposarà de servei ADSL, telèfon i copiadora.

Aquesta subsala de Premsa -operativa únicament per al Shakedown- estarà emplaçada a la "Llar de Jubilats de Móra la Nova", del carrer Francesc Macià número 60 de l'esmentada població, a només 20 metres del Service Park. La sala de premsa principal es troba a l'Hotel PortAventura, on al mateix temps els professionals acreditats poden recollir en ella les seves corresponents credencials.

Com en el Shakedown és obligatori usar cascos i indumentària esportiva i els cotxes de competició porten els números i plaques de cursa, és un excel·lent moment per treure instantànies calcades a les de la pròpia cursa i accedir als pilots sense les dificultats lògiques que suposa fer-ho en plena competició.

Demà, presortida a Salou amb  homenatge del RallyRACC a Colin McRae

Colin McRae va participar en nou edicions del RallyRACC (1995-2003), el va guanyar dues vegades (1995 i 2000) i va acabar segon una tercera (1994). El Rally de España vol rendir tribut a aquest esportista excepcional celebrant un acte públic en honor ser en el qual es rememorarà la seva figura a través de la projecció de diverses instantànies de la seva vida esportiva, comptant a més amb la participació de diversos convidats, amics de Colin, entre ells els seus excompanys Carlos Sainz i Luis Moya. Aquest acte, que comptarà amb la presència dels pilots WRC oficials i dels responsables dels equips involucrats rendint homenatge al Campió desaparegut, se celebrarà al podi de sortida, situat al passeig Marítim de Salou, a les 19.30 hores de demà dijous, 4 d'octubre, 15 minuts abans que s'efectuï la sortida protocol·lària del 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España. D'igual manera, al vestíbul de l'oficina de cursa, situada a l'hotel PortAventura, estarà exposat un panell amb records fotogràfics del pas de Colin McRae per la cursa catalana.


Volver