02/10/2007
El RallyRACC a 3 dies vista: Comencen els reconeixements


Petter Solberg (Subaru) 

Durant avui dimarts dia 2 d'octubre i demà dimecres dia 3, en horari ininterromput de 8 a 19 hores, tindran lloc els reconeixements dels trams cronometrats per part dels participants del 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, dotzena prova del Campionat del Món WRC que se celebrarà entre divendres i diumenge pròxims (del 5 al 7 d'octubre). Aquests reconeixements no són en cap cas entrenaments, ja que han de realitzar-se a la carretera oberta al trànsit, a velocitat reduïda, mai en sentit contrari a l'indicat i respectant en tot moment tant el Codi de la Circulació com la seguretat i els drets dels altres usuaris de la carretera. Els pilots designats per la FIA han d'instal·lar un sistema de control de velocitat -GPS- en els seus vehicles de reconeixement.

Aquests estan sotmesos a un rigorós control per part de l'organització. A la sortida i arribada de cada especial a reconèixer, els oficials encarregats del control prenen nota del vehicle que participa en el reconeixement del tram i segellen el formulari corresponent per controlar cada pas dels participants pels trams cronometrats. RACC Motor Sport ha lliurat a tots els participants, durant les Verificacions Administratives, un adhesiu per acreditar al vehicle d'assistència que s'utilitzi durant els reconeixements i un formulari que permet el pas de cada participant únicament dues vegades per cada tram. Segons el color d'aquest adhesiu, cada cotxe ha de començar els seus reconeixements per un grup de trams indicats, així s'eviten les aglomeracions puntuals. Els reconeixements han de realitzar-se amb vehicles que compleixin l'estipulat per la FIA, bàsicament cotxes de sèrie, sense ostentació externa, aptes per circular a la carretera oberta.

Durant avui dimarts, els pilots poden reconèixer els trams de Querol, El Montmell, El Lloar-La Figuera, Vilaplana, La Serra d'Almos i Colldejou, mentre que demà dimecres podran fer-ho a les especials de Pratdip, Coll del Grau, Margalef-La Palma d'Ebre, Riudecanyes i Shakedown, que no és un altre que el tram de La Serra d'Almos en sentit contrari. En el tram El Montmell s'instal·larà una xicana per alentir el pas dels cotxes i durant els reconeixements aquesta xicana ja estarà muntada i senyalitzada, encara que els participants hauran de seguir les indicacions de seguretat dels oficials del ral·li, ja que el tram, com tota la resta del recorregut, és obert al trànsit durant els reconeixements.

Com en totes les proves del WRC, qualsevol pilot no inscrit que ho desitgi pot efectuar els reconeixements del RallyRACC en vista a una possible participació al Campionat del Món prevista per als propers anys. El programa de reconeixements deu ser en aquest cas respectat i el pilot ha d'abonar uns drets fixats.

Demà comença a funcionar la Sala de Premsa

A la tarda d'avui dimarts començarà la distribució de les acreditacions als mitjans de comunicació i a partir de les 8 hores de demà dimecres s'obrirà la Sala de Premsa, situada als salons de l'Hotel PortAventura, al costat de l'Oficina de Cursa. Més informació a www.rallyracc.com


Volver