01/10/2007
RallyRACC: Els WRC comencen a arribar a PortAventura


RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 2006 

Des d'ahir diumenge, els diferents equips oficials del WRC han començat a instal·lar-se en el Service Park (parc d'assistència) de PortAventura, la qual cosa significa que el 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, ha arribat a la seva setmana de celebració. Amb les bases logístiques establertes en l'ampli aparcament del parc temàtic tarragoní, els pilots també estan fent acte de presència al llarg d'avui dilluns, atès que demà dimarts i demà passat dimecres (en horari ininterromput de 8 a 19 hores) seran els únics dies que podran reconèixer els trams cronometrats.

Durant aquests primers dies de la setmana també s'estan celebrant les verificacions administratives i tècniques i es distribueix el sistema de seguiment de seguretat FIA per als cotxes participants. D'altra banda, la Secretaria ha quedat oberta des de primera hora d'avui i l'oficina de Premsa ho farà des de dimecres que ve. Tota aquesta base administrativa està ubicada a l'Hotel PortAventura, al costat del Service Park i al RallyRACC Village.

Tots els equips coincideixen a afirmar que aquest Rally de España de 2007 serà un prova a l'sprint, sens dubte ràpida però a la vegada molt tècnica on el més mínim problema pot suposar quedar descartat de la lluita per la general o de la categoria en la qual es participa. El recorregut dissenyat per RACC Motor Sport per a aquesta 43 edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, encara sent en la seva majoria similar quant a orografia i tipus de carretera a la de 2006, presenta una configuració molt variada i altament exigent, amb la incorporació d'algunes importants novetats. La gran aposta que des de RACC Motor Sport s'ha decidit és la de configurar una cursa d'alt nivell que ofereixi tant a participants com a públic la màxima seguretat possible i que permeti una actuació fàcil i ràpida posat el cas que sigui precís.

Obriran camí en la primera etapa (divendres, 5 d'octubre) les dues passades a les especials de Querol (25,43 kms) i El Montmell (24,14 kms), un inici que es presenta intens i que sens dubte establirà les primeres diferències, comptant amb un proveïment a Valls i una assistència en PortAventura al final del primer i segon bucles. Ja a la tarda, es realitzaran els trams del Lloar-La Figuera (22,43 kms) i Pratdip (26,48 kms), tancant-se així un primer dia de competició llarg i complicat.

La segona jornada (dissabte, 6 d'octubre), composta per 8 especials, és la que presenta els principals canvis. El dia, competitivament parlant, arrenca a Vilaplana, una mica més curt i amb alguna variació respecte a l'edició anterior. Els seus 13,29 quilòmetres han estat completament reasfaltats i s'ha col·locat guarda-rail en el 98% del recorregut, cosa que augmentarà notablement la seguretat. Li seguirà la gran novetat d'aquesta edició del RallyRACC, el tram de Coll del Grau (26,33 kms), cronometrada llarga, selectiva i amb continus canvis de ritme, Margalef-La Palma d'Ebre (15,85 kms) i finalment La Serra d'Almos (4,11 kms), que encara sent el tram més curt de la prova i una altra de les incorporacions, és així mateix l'escenari que servirà per a la celebració del Shakedown (dijous, 2 d'octubre), disputant-se en cursa en sentit invers (des de La Serra d'Almos a Tivissa) i tancant l'etapa en la seva segona passada. Aquests quatre trams formaran part de dos bucles sense assistència, pel que poden convertir-se en decisius per a la competició.

Finalment, la tercera etapa (diumenge, 5 d'octubre) la formaran els trams de Riudecanyes (16,32 kms) i Colldejou (26,51 kms, el més llarg de la prova), que els participants realitzaran dues vegades amb una assistència al final del primer bucle. Colldejou és el tram de Pratdip de la primera etapa però disputat en sentit contrari, mentre que Riudecanyes utilitza un sector de carretera que ja s'usava en 1999 i 2000 en sentit invers a l'actual, incorporant al seu inici 4 quilòmetres de l'antiga nacional.


Volver