30/09/2007
Arriba l'hora del desempat entre Grönholm i Loeb; els millors del WRC volen fer història


Marcus Grönholm (Ford) i Sébastien Loeb (Citroën) 

Poques edicions del Campionat del Món de Ral·lis han arribat a aquestes alçades de temporada amb una lluita tan igualada i de tan alt nivell en el punt més alt de la classificació. Després d'11 proves celebrades, i a falta de cinc pel final, el finlandès Marcus Grönholm (Ford Focus RS WRC 2007) i el francès Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC), prometen un nou enfrontament carregat d'intensitat en aquesta 43 edició del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, per aconseguir la victòria. El primer és l'actual líder del certamen amb 90 punts, gràcies a 5 victòries i cap retirada. Loeb, per la seva part, és segon, també compta amb 5 victòries però està a 10 punts de Grönholm al tenir en el seu marcador dos zeros a càrrec seu.

Cursa a cursa i tram a tram, la batalla per la victòria es dirimeix entre tots dos amb una intensitat esportiva d'alt voltatge i amb un extraordinari nivell només propi de dos Campions del Món. Loeb intentarà aconseguir el seu tercer triomf a Salou (seria el primer pilot en aconseguir-ho des que el RallyRACC és puntuable pel mundial), per apropar-se en la classificació a un Grönholm que a finals d'any dirà adéu al món dels ral·lis. La de Catalunya serà la lluita per la victòria, però també pel prestigi.


Marcus Grönholm: "Si les coses ens van bé, podem guanyar"

L'actual líder del mundial arriba de manera pletòrica al RallyRACC. La seva demostració tant a Finlàndia, on va guanyar de manera aclaparadora, com a Nova Zelanda, on ho va fer in extremis després d'una lluita titànica amb el seu rival tricampió del Món, el consoliden com un valor a l'alça que podria molt ben ser el primer pilot que guanyés un títol a Sébastien Loeb des que aquest va aterrar victoriós al WRC.

Les paraules d'aquest finlandès alt i espigat de 39 anys defineixen la seva forma de pensar davant el gran desafiament que se li presenta, amb dos ral·lis d'asfalt pel mig: "El RallyRACC serà un prova molt important, en especial perquè està seguida del Tour de Còrsega, cosa que convertirà a les dues cites en crucials pel campionat mundial pel gran nombre de punts que estan en joc. Penso que el RallyRACC pot anar-me bé, l'any passat no ho vaig fer gens malament i aquesta temporada espero anar millor perquè el nostre Focus funciona francament bé".

L'asfalt tarragoní sembla no tenir secrets pel gran Marcus: "A Catalunya quan no plou el sòl és bo i jo em sento còmode sobre ell; hi ha diversos tipus d'asfalt que has de tenir clar on comencen i on acaben, però no acostumen a plantejar majors problemes. En general pots retallar molt per les cunetes però, això, sol embrutar molt la carretera i quan està mullat... és molt difícil anar ràpid! De totes maneres, estic convençut que Catalunya és un ral·li on, si les coses ens van bé, podem guanyar. Vaig ser més ràpid que Sébastien l'any passat (Grönholm va marcar 10 scratx per 5 de Loeb) però després vam tenir problemes, per què no puc fer-ho bé de nou aquest any?".

Per a Grönholm, "combatre a Sébastien Loeb en asfalt és una tasca molt difícil però espero poder estar realment a prop seu i, arribats a aquest cas, qui sap del cert què és el que pot succeir?". Grönholm es presenta decidit, amb 10 punts d'avantatge sobre Loeb i disposat a aplicar el seu mètode per seguir avançant a Catalunya pel camí de l'èxit.

Sébastien Loeb: "Per aspirar al títol cal guanyar a Catalunya"

El tricampió del Món de Ral·lis, Sébastien Loeb, té davant seu un particular repte en aquest RallyRACC: revalidar el seu triomf en la cita catalana amb la finalitat de poder recuperar el liderat del campionat de pilots, en aquests moments en mans del finlandès Marcus Grönholm, del qual el separen 10 punts a cinc cites del final, i conservar així les seves opcions al títol.

Sébastien Loeb, de 33 anys, té clar que a Catalunya "cal intentar guanyar, cosa imprescindible si volem conservar les nostres opcions al títol en el campionat de pilots. Al mateix temps, si el meu company d'equip Dani Sordo aconseguís estar davant de Marcus Grönholm a la classificació, seria perfecte. Sabem que no serà fàcil, però aquests són els objectius per a la prova. Amb Daniel Elena, el meu copilot, hem vençut el 2005 i el 2006. El 2007 intentarem tornar a guanyar".

L'estrella de l'equip Citroën Total, bon coneixedor del RallyRACC on ha vençut en les dues darreres edicions, diu que "és una prova que m'agrada disputar. Les especials són en general ràpides. El seu perfil és variat i interessant, amb una adherència sovint excel·lent. A més, a prop de la carretera i al parc d'assistència hi ha sempre un nombrós i calorós públic animant, és una prova ben organitzada i compte sovint amb sol... el Catalunya se celebra realment en un bon moment de la temporada".

Pel francès, considerat per molts el Michael Schumacher dels ral·lis "des de fa un temps Marcus Grönholm i jo protagonitzem lluites molt maques per la victòria. A vegades guanya ell, altres vegades ho fem nosaltres. Anem sovint molt a la una i això és, penso, realment interessant per a la disciplina. És molt difícil saber qui se la ficarà finalment a la butxaca, després del que hem vist a Nova Zelanda. La cita de Gal·les, última del calendari, podrà resultar determinant pel títol mundial, encara que esperem ser nosaltres els que triomfem!". Amb tot a punt per disputar una nova edició del RallyRACC, el desig de Sébastien Loeb no és un altre que "¡guanyar i que hi hagi el màxim nombre de pilots entre Marcus Grönholm i jo!".

Els millors del WRC volen fer història en el RallyRACC

Amb el títol mundial en joc, cap dels dos colossos, Grönholm i Loeb, escatimarà esforços en el Rally de España de 2007 per sortir del nostre país amb les seves opcions reforçades però, a més, el francès vol fer història en el RallyRACC, ja que des que la prova catalana va obtenir la seva puntuabilitat pel mundial, cap pilot ha aconseguit guanyar la cursa en més de dues ocasions, i ara ell pot fer-ho.

Sébastien Loeb (amb triomfs consecutius el 2005 i 2006), com Carlos Sainz (guanyador el 1992 i 1995), Colin McRae (1996 i 2000), Didier Auriol (1998 i 2001) i Gilles Panizzi (2002 i 2003), posseeix dues victòries en el Catalunya mundialista i és l'únic pilot en actiu en el WRC que figura en el palmarès de guanyadors. D'això es desprèn que aquesta és l'última oportunitat perquè Marcus Grönholm afegeixi una baula més a la seva cadena d'èxits en un ral·li que no se li dóna gens malament i en el que compta amb dos podis (2n el 2004 i 3r el 2006)... però cap victòria.

Tant a François Duval (2n el 2005) com a Dani Sordo (2n el 2006) els falta pujar un esglaó en la seva prestació per anotar el seu nom en el llibre d'or de la cursa, similar al que haurien de fer Mikko Hirvonen (3r el 2005), Xevi Pons (4t el 2005) i Jan Kopecky (5è el 2006). Un cas especial és el de tot un Campió del Món, com Petter Solberg, que només ha pogut sumar tres cinquenes posicions (2002, 2003 i 2004) en el RallyRACC, per la qual cosa sens dubte el podi català s'ha convertit en una assignatura pendent en la carrera esportiva del pilot noruec.


Volver