29/09/2007
RACC Motor Sport, una organització consolidada; ampli dispositiu humà


RACC Motor Sport 

El RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España s'ha convertit per mèrits propis en l'exemple a seguir en l'exigent i difícil tasca d'organitzar una prova del Campionat del Món. Any rere any, des de RACC Motor Sport i sota les directrius d'Aman Barfull, Director de Cursa i al mateix temps de l'Àrea Esportiva del RACC, es realitza una tasca basada en la feina diària, en la perfecta coordinació de totes les persones i, sobretot, en una implicació total per part d'aquest capital humà. Un RallyRACC comença l'endemà de la finalització de l'edició anterior.

Aquesta filosofia de treball ha portat al RallyRACC a ser nomenat dues vegades com la millor prova del mundial (1996 i 1997) per l'Associació d'Equips del Campionat del Món (WRTA), sent també considerat com la millor prova del Campionat del Món per l'Associació de Premsa Mundial (WRPA) el 1997. El 2007 el RallyRACC compleix 17 anys al màxim nivell després que el 1991 aconseguís l'anhelada puntuabilitat pel Campionat del Món. Un bon grapat d'anys que no han fet sinó consolidar la cursa catalana en el certamen automobilístic de carretera més exigent que existeix, i en un calendari en el qual cada vegada és més complicat ser-hi un llarg període de temps, donada la gran competència existent entre països.

La relació del més gran Automòbil Club d'Espanya amb l'estament internacional del món de l'automòbil, la FIA, ve de lluny. Contactes, treball conjunt, objectius comuns i feina centrada en el futur del WRC són esforços constants que des de l'Àrea Esportiva es porten a terme de manera habitual. A més de les tasques organitzatives, el RACC també dóna suport a joves pilots en els seus objectius per trobar un lloc en el WRC, una mostra d'això són Dani Sordo i Xevi Pons, com en el seu dia ho va ser també Dani Solà, entre d'altres.

.Prestigi a nivell internacional
Sempre a l'avantguarda de les últimes innovacions i gràcies a una constant inquietud per millorar a tots els nivells, RACC Motor Sport és una de les entitats amb major prestigi pel que fa a organització d'activitats relacionades amb el món del motor. La passió per aquest esport no només ha portat a fer-se càrrec de l'organització del RallyRACC sinó que, el seu compromís va més enllà, estant involucrat en el Gran Premi d'Espanya de F-1 i en el Gran Premi de Catalunya de MotoGP, que se celebren al Circuit de Catalunya. L'eficàcia del RACC també ha estat provada per la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil) a l'hora d'assajar o posar en pràctica canvis en la reglamentació del mundial de ral·lis, convertint-se en el millor centre de proves donada la professionalitat i compromís dels seus directius.

Ampli dispositiu humà

Amb la col·laboració de prop de 4.000 persones, el RallyRACC 2007 desplegarà al llarg del seu recorregut un ampli dispositiu perquè la prova es desenvolupi amb normalitat i el màxim control possible. Des de la Direcció de Cursa s'exercirà un exhaustiu control de tota una cadena d'efectius que inclou el contingent policial, el personal de carretera i del parc d'assistència, els encarregats dels cotxes de seguretat, el personal mèdic i d'ambulàncies, el cos de bombers, grues, emissores de seguretat i, finalment, els professionals de la informació.

També diferents escuderies, habituals organitzadores de les proves que componen el calendari del certamen català, prendran part activa i seran les responsables de la seguretat en els trams i en les zones destinades al públic, el control general del parc d'assistència i el reagrupament, la ràdio seguretat dels trams, els cronometratges intermedis i el proveïment.

En el cas dels helicòpters, el RallyRACC és una de les proves del mundial on més trànsit aeri es registra, cosa que obligarà a l'organització a engegar un rigorós pla per controlar totes les unitats. Els helicòpters que tinguin previst sobrevolar la zona del RallyRACC hauran de presentar la sol·licitud d'autorització amb la qual passaran a estar integrats en l'estructura aèria de la cursa, amb reserva de l'espai aeri dels trams i freqüència aeronàutica exclusiva, tot això coordinat per un controlador aeri. Tots els aparells estaran numerats i els desplaçaments controlats per Iñaki Rul.lan, que a més efectuarà un briefing als pilots d'helicòpter el dia 4 d'octubre a l'Hotel PortAventura.

El públic ha de col·laborar en la seguretat

L'èxit d'un ral·li sempre depèn en bona mesura de la seva seguretat. Des de RACC Motor Sport el compromís en aquest camp és total, posant en pràctica les mesures necessàries perquè pilots i aficionats gaudeixin sense perill afegit de la prova. No obstant això, el públic ha de col·laborar en la seguretat: Situar-se en llocs elevats, no posar-se en zones delimitades amb cinta vermella, deixar lliures les escapatòries i no ocupar les trajectòries de sortida dels vehicles a les corbes són normes que el públic ha de tenir sempre presents, a més de fer cas en tot moment a les indicacions de l'organització.

La FIA exigeix a cada organitzador un detallat pla de seguretat que garanteixi el bon funcionament de la prova. En el cas del públic, aquest pla inclou que en cada especial s'han d'establir unes determinades zones pels espectadors, on es pugui presenciar la competició amb la màxima seguretat. El respecte al medi ambient i la prohibició d'encendre foc tornen a ser dos dels objectius primordials de l'organització, comptant amb un ampli dispositiu de neteja dels trams cronometrats. Així mateix, el RallyRACC comptarà per tercer any consecutiu amb l'«Eye in the Sky», un helicòpter que permetrà a la Direcció de Cursa visualitzar en directe i a través d'una pantalla totes i cadascuna de les imatges necessàries perquè la seguretat en els trams sigui la prevista i en tot cas sempre la millor possible.


Volver