27/09/2007
Un total de 84 equips participaran al RallyRACC; els pilots espanyols, favorits


Daniel Sordo (Citroën) 

L'elevat nombre d'inscrits en la present edició del Rally de España reflecteix l'interès i atractiu que cada any exerceix la prova mundialista catalana. L'àmplia varietat de vehicles, entre els quals es troben 23 World Rally Cars, 32 Grup A de tracció davantera (Súper 1600 i 2.0 litres) i 29 muntures de grup N/A, posaran el toc de color, no només al podi de sortida i arribada, sinó també als selectius trams tarragonins pels quals circularà la competició. La relació d'inscrits del RallyRACC 2007 l'encapçalen els sis equips habituals del mundial: Citroën Total (Sébastien Loeb i Daniel Sordo/Citroën C4 WRC), BP-Ford (Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen i Khalid Al Qassimi/Ford Focus RS WRC 2007/2006), Subaru WRT (Petter Solberg, Chris Atkinson i Xevi Pons/Subaru Impreza WRC2007), OMV Kronos Citroën (Manfred Stohl i François Duval/Citroën Xsara WRC), Stobart VK M-Esport (Jari-Matti Latvala, Henning Solberg i Matthew Wilson/Ford Focus RS WRC 2006) i Munchi's Ford (Luis Pérez-Companc i Federico Villagra/Ford Focus RS WRC 2006).

50 anys del primer Ral·li Catalunya

El 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España commemorarà els 50 anys de l'organització de la qual va ser primera edició de la cursa, disputada el 1957 sota la denominació de Ral.li Catalunya, una cita que va guanyar Sebastià Salvadó (Alfa Romeo), avui President del Reial Automòbil Club de Catalunya, acompanyat de Guillermo Bas. Després de vuit anys de parèntesis iniciats el 1965, la cita tornava el 1973 sent valedora pel nacional i, a partir de 1981, per l'europeu, fusionant-se el 1988 amb el Ral.li Costa Brava. El 1991 el Ral·li Catalunya va estrenar la seva puntuabilitat pel mundial de l'especialitat, fita que manté en l'actualitat.

MoviStar, Würth i SEAT, patrocinadors principals

El RallyRACC 2007 comptarà, per desena temporada consecutiva, amb el patrocini principal de moviStar, l'operadora de telefonia mòbil líder que prestarà el seu suport en una aposta comuna pels ral·lis que ha atorgat, al llarg dels anys, una important estabilitat tecnològica a nivell de comunicacions a la cita espanyola. D'altra banda, Würth, marca líder en equipament per a professionals, serà, de la mateixa manera que el 2005 i 2006, copatrocinador de la prova gràcies a l'acord global que manté amb el primer club automobilístic d'Espanya.

SEAT, l'aliat automobilístic del RallyRACC

Una vegada més, la companyia espanyola SEAT es converteix en el gran aliat automobilístic del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA i, juntament amb moviStar i Würth, en un dels tres grans socis tecnològics de la cursa. Amb la cessió de 82 vehicles de la seva àmplia gamma (Ibiza, León, Córdoba i Alhambra) Seat cobrirà totes les necessitats de mobilitat de la 12a prova del mundial de ral·lis, sent, per tant, el Cotxe Oficial de la mateixa. A més, la marca basada a Martorell (Barcelona) aportarà els vehicles 0 i doble 0, amb la corresponent dotació d'assistència tècnica. El pilot andorrà del RACC, Joan Vinyes, efectuarà la tasca de pilot de l'últim Seat "0", previ al pas dels vehicles.

Espanyols: Daniel Sordo, Xevi Pons, Dani Solà. fins a 27

La participació espanyola en el 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España serà nombrosa (27 inscrits) i molt variada pel que fa a objectius esportius i màquines en concurs. Molts dels 27 participants s'han animat per les facilitats que els ha atorgat RACC Motor ESport, en aplicar un descompte del 50% en els drets d'inscripció a la cursa.

El càntabre Daniel Sordo afronta el RallyRACC amb la clara intenció d'igualar (i per què no, superar) la seva actuació de l'any passat, quan als comandaments d'un Citroën Xsara WRC finalitzava en la segona plaça després de marcar un scratch, tres segons temps i sis tercers. Aquest i altres bons resultats recollits el 2006 van valer una plaça a l'equip Citroën Total, esquadra en la qual milita aquest any. Sordo i el seu C4 WRC ocupen la 5a posició provisional del mundial, acumulant fins ara tres podis: un 2n a Monte-Carlo i dos 3r a Portugal i Sardenya.

Un altre pilot RACC, Xevi Pons, participa en la prova mundialista espanyola amb un Subaru Impreza WRC2007. Serà la quarta cursa del català en el si del Subaru WRT des que va debutar en el Ral·li de Finlàndia. Tot fa presagiar un gran rendiment de Xevi en una cita en la qual les seves aspiracions passen per acabar en els llocs del capdavant. El seu millor resultat en el RallyRACC va ser la 4a plaça obtinguda en l'edició de 2005 conduint un Citroën Xsara WRC de l'equip Kronos.

Un dels retorns més esperats al RallyRACC és el de l'actual Campió d'Espanya, Dani Solà, que disposarà de l'Honda Civic Type R amb el qual competeix habitualment en el certamen europeu IRC (International Rally Challenge). Solà guarda molt bons records de les seves participacions a Catalunya, destacant el 6è lloc aconseguit el 2004 (Mitsubishi Lancer WR04) i l'scratch marcat el 2005 al volant d'un Focus RS WRC.

El jove canari de 20 anys, Yeray Lemes, efectuarà el seu debut en el mundial amb un Citroën C2 S1600 enrolat en la categoria Júnior com wild car, mentre que altres pilots com Manuel Rueda (Renault Clio R3), Jordi Zurita (Peugeot 307 WRC), Sergio Pérez (Renault Clio S1600), Albert Orriols (Subaru Impreza Spec-C), Manuel Córdoba (Subaru Impreza WRX) o Joan Font (Mitsubishi Lancer Evo IX), entre molts altres, tampoc han volgut faltar a la cita catalana.


Volver