26/09/2007
43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA: Arriba el mundial més apassionant dels últims temps


Presentació del 43è RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 

Aterra a Espanya el WRC 2007, sens dubte el mundial de ral·lis més apassionant dels últims temps per l'ajustadíssim frec a frec que mantenen els dos millors pilots del moment: el líder Marcus Grönholm (Ford) i l'actual Campió del Món, Sébastien Loeb (Citroën). Els ràpids i selectius trams de la província de Tarragona tornaran a ser testimonis exclusius, per tercera ocasió consecutiva, del RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, que aquest any torna a les seves tradicionals dates de tardor (del 4 al 7 d'octubre), després de més d'any i mig des de l'última edició. Serà la 12a prova puntuable del WRC (de 16) i tercera sobre asfalt, a més de la 6a i penúltima del FIA Júnior. Dani Sordo (Citroën), Xevi Pons (Subaru) i Dani Solà (Honda) lideren una llista de 27 pilots espanyols.

Grönholm 5-Loeb 5: Desempat a Espanya

Poques edicions del Campionat del Món han arribat a aquestes alçades de temporada amb una lluita tan igualada i de tan nivell en el lloc més alt de la classificació. Després d'11 proves celebrades, el finlandès Marcus Grönholm (Ford Focus RS WRC 2007) i el francès Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC), prometen un nou round carregat d'intensitat. El primer és l'actual líder del certamen amb 90 punts gràcies a un bagatge de 5 victòries i cap retirada. Loeb és segon, també compta amb 5 victòries però està a 10 punts de Grönholm per dos zeros a càrrec seu. Cursa a cursa i tram a tram, la batalla per la victòria es dirimeix entre tots dos amb una intensitat esportiva d'alt voltatge i amb un extraordinari nivell només propi de dos Campions del Món. Loeb intentarà aconseguir el seu tercer triomf a Salou per acostar-se en la classificació a un Grönholm que a finals d'any dirà adéu al món dels ral·lis. La de Catalunya serà la lluita per la victòria, però també pel prestigi.

Un recorregut selectiu i amb novetats

L'itinerari del 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, amb 352,87 kms. cronometrats (18 trams) dels 1.359,96 totals amb què compta, presenta importants novetats respecte el 2006. Els majors canvis estan a la 2a etapa amb les dues noves especials, Coll de Grau (26,33 kms) i La Serra d'Almos (4,11 kms, el shakedown en sentit invers), sent la primera una de les més dures de la cursa i que a més forma part d'un bucle de 4 trams sense assistència (al costat de Vilaplana, Margalef-La Palma d'Ebre i La Serra d'Almos). Amb anterioritat s'haurà disputat una intensa 1a jornada de competició amb 6 trams: Querol (25,43 kms/2 passades), El Montmell (24,14 kms/2 passades), El Lloar-La Figuera (22,43 kms/1 passada) i Pratdip (26,48 kms/1 passada). Una altra novetat és l'ampliació del tram de Riudecanyes, amb 4 nous quilòmetres al seu inici, que al costat de Colldejou (l'especial més llarga amb 26,51 kms) conformaran la 3a i última etapa, amb 2 passades a les dues especials

Salou i PortAventura, base d'operacions

L'important enclavament turístic format per la vila de Salou i el parc temàtic Port-Aventura, en plena Costa Daurada de Tarragona, albergaran de nou la totalitat de la base d'operacions del RallyRACC. Les modernes i àmplies instal·lacions de Port-Aventura tornen a convertir-se en el centre neuràlgic en acollir la Zona d'Assistència, el RallyRACC Village, l'Oficina de Cursa i la Sala de Premsa, mentre que al passeig Marítim de Salou hi haurà instal·lat el podi de sortida i d'arribada i serà el lloc on s'efectuarà el lliurament de trofeus.

El Campionat Júnior pot decidir-se a Catalunya

La setena edició del FIA Junior Rally Championship celebrarà en el 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España la seva penúltima cita de l'any amb tot per decidir i amb un ampli nombre d'inscrits. En total seran 20 muntures que afegiran grans dosis d'emoció i espectacle, destacant la presència dels principals animadors d'aquest certamen.

Per aquest motiu, tots els aficionats hauran de seguir als Suzuki Swift S1600 de l'estonià Urmo Aava i del suec Per-Gunnar Andersson (Campió al 2004), primer i segon classificats en aquests moments, el Renault Clio R3 del suec Patrik Sandell, tercer provisional i actual Campió de les sèries, o el Suzuki Swift S1600 i el Citroën C2 S1600 de l'estonià Jaan Mölder i del txec Martin Prokop, respectivament. Prokop va guanyar l'apartat Júnior en el RallyRACC de 2006.

El pilot canari de 20 anys, Yeray Lemes, participarà en la categoria Júnior als comandaments d'un Citroën C2 S1600 de l'equip Auto-Laca. Espanya sempre ha estat un país amb àmplia i brillant representació en aquest campionat, destacant els títols aconseguits per Dani Solà (2002) i Dani Sordo (2005) i el segon lloc de Salvador Cañellas (2003).

Penúltima prova de la Fiesta SportingTrophy International

La segona edició de la copa monomarca internacional Fiesta SportingTrophy, única que se celebra en el marc de les proves europees del WRC, disputarà a Espanya la seva sisena i penúltima cita de l'any amb el britànic Barry Clark coronat com flamant Campió 2007 després d'adjudicar-se amb rotunditat totes les proves de l'any celebrades fins avui (Noruega, Portugal, Sardenya, Finlàndia i Alemanya). El pilot de 25 anys serà present al RallyRACC als comandaments del seu habitual Ford Fiesta ST de grup N de l'equip Stobart, de la mateixa manera que el seu principal rival en la lluita pel títol, el lituà Vytautas Baranauskas.

Encara que el títol ja decidit ha fet descendir una mica l'interès esportiu d'aquestes sèries, és destacable la competitivitat d'aquests cotxes de grup N proveïts d'un motor de 2.0 litres i 165 CV.

Debut del Ford Fiesta ST 2.0 alimentat per bioetanol

L'equip de la Xarxa Ford de les Canàries participarà en el RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España amb un Fiesta ST 2.0 Flexi Fuel, muntura pràcticament igual a les quals participen en la copa monomarca internacional però amb la novetat de ser el primer vehicle de competició a nivell nacional propulsat per combustible ecològic bioetanol E-85. Aquesta és tota una primícia a la península ibèrica al representar el debut d'aquest tipus de cotxe en una prova del WRC del Sud d'Europa, després de la seva estrena en el Ral·li de Suècia d'aquest any.

El pilot de la unitat espanyola és el canari Heriberto Godoy, vencedor el 2006 del Fiesta SportingTrophy de les Canàries. El bioetanol E-85 no contamina en emetre uns nivells molt baixos de CO2, principal culpable dels gasos hivernacle, i a més permet unes prestacions més elevades que el ST de grup N convencional, al comptar el combustible amb un octanatge més gran, 107 octans, fet que permet que la potència pugui pujar fins als 180 CV.

Una altra iniciativa que s'estrenarà en el RallyRACC serà la del projecte italià de reinserció M.I.T.E, que es tradueix amb la participació en la cursa del copilot invident (amb un 90% de minusvalidesa en la vista) Francesco Cozzula, que acompanyarà en el seient de la dreta al seu compatriota Massimo Ferronato en un Mitsubishi Lancer Evo VII.


Volver