12/09/2007
23 vehicles WRC entre els 84 equips inscrits


Mikko Hirvonen (Ford). RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 06 

El 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, 12a prova puntuable per al Campionat del Món WRC (de 16) i sisena i penúltima del certamen Júnior, que se celebrarŕ del proper 5 al 7 d'octubre, comptarŕ amb un total de 84 equips inscrits, sens dubte un elevat nombre de participants que reflecteix l'interčs i atractiu que cada any exerceix, a tots els nivells, la prova mundialista catalana. L'ŕmplia varietat de vehicles inscrits, entre els quals es troben 23 World Rally Cars, 32 Grup A de tracció davantera (Súper 1600 i 2.0 litres) i 29 muntures de grup N/A, seran conduďdes pels millors pilots del moment, que hauran de competir sobre un recorregut altament selectiu que tindrŕ com a punt de sortida i arribada el Passeig Marítim de Salou i com centre neurŕlgic el parc temŕtic PortAventura.

La relació d'inscrits acceptats per RACC Motor Sport, organitzador del RallyRACC 2007, l'encapçalen els sis equips oficialment inscrits al mundial de constructors. Així, el Citroën Total WRT estarŕ a Catalunya amb els seus pilots habituals, el francčs tricampió del Món, Sébastien Loeb, i el cŕntabre del RACC, Daniel Sordo, tots dos als comandaments de C4 WRC. El BP Ford WRT, Campió i líder provisional del campionat de Constructors -que arribarŕ també líder en el de Pilots-, alinearŕ al finlandčs Marcus Grönholm i al seu compatriota Mikko Hirvonen, tots dos amb la versió 2007 del Ford Focus RS WRC. A priori, aquestes dues formacions són les principals favorites al triomf final, encara que també cal tenir en compte a l'equip oficial Subaru i els seus tres pilots, el noruec Petter Solberg, l'australiŕ Chris Atkinson i el pilot del RACC, Xevi Pons.

A més, l'OMV Kronos Citroën WRT es presenta amb l'austríac Manfred Stohl i el belga François Duval, molt motivat després del 2n lloc aconseguit al Ralˇli d'Alemanya. Els seus vehicles seran Xsara WRC. Tanquen la llista d'equips prioritaris FIA l'equip Stobart VK M-Sport, amb el jove finlandčs Jari-Matti Latvala i el noruec Henning Solberg, i el Munchi's Ford WRT, amb els argentins Luis Pérez Companc i Federico Villagra, tots ells amb Ford Focus RS WRC 2006. Pel que fa als pilots privats amb vehicles WRC destaquen diverses unitats Ford Focus assistides per l'equip oficial (Khalid Al-Qassimi, Matthew Wilson, Gareth Jones), així com l'Skoda Fabia WRC del Czech Raly Team, amb el pilot txec Jan Kopecky, sempre eficaç sobre l'asfalt catalŕ.

No faltaran a la cita els pilots del FIA Junior Rally Championship, que celebrarŕ a Catalunya la seva penúltima cita de l'any amb tot per decidir. En total seran 20 muntures entre les quals destaquen els Suzuki Swift S1600 de l'estoniŕ Urmo Aava i del suec Per-Gunnar Andersson, primer i segon classificats; el Renault Clio R3 de Patrik Sandell, tercer provisional i actual Campió d'aquestes sčries; o el Suzuki Swift S1600 i el Citroën C2 S1600 de l'estoniŕ Jaan Mölder i del txec Martin Prokop, respectivament.

Nombrosa representació espanyola

A més de Dani Sordo i Xevi Pons, habituals del mundial, la llista d'espanyols que han anunciat la seva participació al 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA és nombrosa i significativa. Són 25 la resta d'inscrits, amb noms destacats com l'excampió del Món Júnior i actual Campió d'Espanya, Dani Solŕ (Honda Civic Type R); Manuel Rueda (Renault Clio R3); l'actual Campió de Catalunya, Jordi Zurita (Peugeot 307 WRC); o Yeray Lemes (Citroën C2 S1600), que ho farŕ com wild car a la categoria Júnior. També estaran pilots amb muntures de tota mena: Subaru Impreza (Manuel Córdoba, Albert Orriols), Mitsubishi Lancer (Joan Font, Alvaro Muńiz, Pedro Font, Francisco Javier Paz, Ramon Montlleó); Renault Clio (Sergio Pérez); Ford Fiesta (Heriberto Godoy) i Fiat Punto (Manuel Redondo), entre d'altres. Tots aquests pilots s'han pogut beneficiar de les ajudes del RACC, que s'han traduďt en el 50% de descompte en els drets d'inscripció a la cursa.


Volver