05/09/2007
El RallyRACC col·labora en un estudi sobre l'impacte socioeconòmic mundial del WRC


Dani Sordo (Citroën). RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA 06 

Un grup de treball de la FIA, amb el concurs d'algunes de les universitats més importants de tot el món, està treballant en un gran projecte d'investigació que analitzarà l'impacte socioeconòmic del Campionat del Món de Ral·lis (WRC). Aquesta iniciativa, que prendrà les dades de les proves puntuables de cinc països, es realitzarà sota el suport de diversos centres d'investigació esportiva.

El projecte involucrarà a cinc universitats i cobrirà les curses del WRC 2007 de Finlàndia, Alemanya, Nova Zelanda, Espanya i Irlanda. La institució coordinadora del projecte és la Universitat de l'Ulster (Irlanda del Norte), que treballa conjuntament amb les universitats de Jyväskylä (Finlàndia), Autónoma de Madrid, Tecnològica d'Auckland (Nova Zelanda) i de Zweibrücken (Alemanya). Morrie Chandler, president de la Comissió de Ral·lis de la FIA, afirma que "tenim clara la importància que per a aquest estudi té el fet de treballar amb una informació correctament buscada, motiu pel qual el promotor o organitzador dels esdeveniments de cadascun d'aquests països treballarà conjuntament amb les universitats que s'ocuparan de la investigació local per donar-los el seu imprescindible punt de vista. La intenció és que, durant l'any vinent, aquesta investigació s'estengui a més curses per tal obtenir un perfil de l'impacte internacional del WRC el més ampli possible".

Aman Barfull, director de l'Àrea Esportiva del RACC i membre del Grup de Treball Visió 2012 inclòs a la Comissió WRC de la FIA, és conscient de la importància que té per a cada organitzador, però també per als patrocinadors i marques involucrades en el WRC, saber de primera mà i d'una manera professional què és el que l'activitat en la qual estan participant aporta a nivell socioeconòmic a les zones on es disputa: "Des de RACC Motor Sport, i per determinar l'impacte directe i indirecte del RallyRACC en l'economia de la demarcació de Tarragona, portem tres anys consecutius treballant en aquest sentit. En l'última edició disputada (2006) vam elaborar un informe a través d'una consultora que va captar in situ les opinions d'espectadors, marques, equips i mitjans de comunicació, i que va contactar amb propietaris d'allotjaments, prestadors de serveis així com amb responsables de restaurants i cafeteries de Tarragona". Les dades recollides pel RACC en aquests tres últims anys seran de gran valor per a l'estudi que la FIA està desenvolupant.

El Dr. David Hassan, de l'Institut d'Investigació d'Esports i Exercicis (SERSI) de la Universitat de l'Ulster, comenta: "En un mercat esportiu en expansió és inevitable que tots els esports hagin d'esbossar el seu valor als patrocinadors, al públic i als mitjans de comunicació". Aquesta investigació, que es va iniciar en la novena prova del WRC 2007 (Ral·li de Finlàndia), conclourà el 16 de novembre en el Ral·li d'Irlanda. Els resultats d'aquesta primera fase de la investigació seran presentats a la Comissió del Ral·lis de la FIA el gener del 2008.


Volver