30/08/2007
Aman Barfull, Observador FIA a Nova Zelanda


Aman Barfull i Piero Sodano 

Dani Sordo-Marc Martí i Xevi Pons-Xavier Amigo no són els únics representants espanyols -i del RACC- al Ral·li de Nova Zelanda, prova que començarà demà divendres a Mystery Creek (Hamilton, Waikato). Aman Barfull, director de l'Àrea Esportiva del RACC, també es troba en aquesta llunyana prova exercint la tasca d'Observador de la FIA. Persona molt ben connectada en l'ambient internacional dels ral·lis, Barfull tindrà d'aquesta manera un últim punt de contacte amb el WRC abans que aquest arribi a Espanya amb motiu del 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, propera cita del calendari mundialista.

Aman Barfull va començar a efectuar inspeccions en proves del mundial i a formar part del quadre d'Oficials d'algunes proves del WRC el 1994. Al llarg de tots aquests anys ha exercit una important tasca com a Observador o Oficial en gairebé totes les proves que han format part del calendari: "És una activitat gratificant ja que les relacions que s'estableixen, tant per un mateix com pel RACC, són immillorables, a més que es té l'oportunitat de contrastar de primera mà quines són les tendències i hàbits organitzatius a totes les parts del món, tenint en compte a més que aconsegueixes per al teu club un nivell de notorietat molt alt". Segons el màxim responsable de RACC Motor Sport, "el tema primordial en aquest feina és comprovar el nivell d'organització general així com el de seguretat de la cursa, tant pels espectadors com pels participants, un terreny en el qual s'ha avançat molt però en el qual sempre queda alguna cosa a millorar".

En tots aquests anys, Aman Barfull ha viscut el pas de diversos presidents de la Comissió de Ral·lis, a la qual se circumscriuen les seves activitats dins de la FIA, des de les èpoques dirigides per Guy Goutard i Shekhar Mehta a les més recents de Jacques Régis i l'actual de Morrie Chandler: "Amb Morrie i els canvis que es van aprovar al darrer Consell Mundial, el Campionat del Món WRC ha de prendre un nou rumb. Caldrà fer un gran feina des de la FIA, però també per part dels Constructors i dels Organitzadors, per adequar-se a la nova normativa".

Aman pertany al Grup de Treball Visió 2012, inclòs a la Comissió de Ral·lis del Campionat del Món, juntament amb unes altres cinc persones de diferents parts del planeta, i té l'encàrrec de crear idees imaginatives per fer que els canvis reglamentaris i de calendari produeixin un enfortiment del WRC a llarg termini.

Amb tot, "fer d'Observador FIA és un feina dura i difícil perquè a la suma de viatges i de canvis d'horari, s'afegeix el fet que has de conèixer de primera mà tots els racons de la cursa que observes per poder omplir un informe que s'ajusti de la millor forma possible a la realitat de la prova". Barfull va sortir de Barcelona el passat dia 26 i no tornarà al nostre país fins al 5 de setembre. Abans que acabi la temporada 2007, Aman Barfull serà també l'Observador FIA del Ral·li d'Irlanda, que aquest any entra per primera vegada en el WRC.

Piero Sodano, Observador FIA al RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA

L'Observador FIA al 43 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA (Aman Barfull serà el Director de Cursa) serà l'italià Piero Sodano, coordinador d'aquesta activitat al si de l'estament mundial de l'esport de l'automòbil. Sodano, de 61 anys i un dels grans copilots italians de la dècada dels 70, va ser fins a 2005 el delegat de Premsa de la FIA al WRC. Encara que Sodano no va arribar a guanyar cap prova puntuable per al mundial en la seva època de copilot, si que va aconseguir èxits destacables acompanyant a pilots de la talla de Sandro Munari (3r al RAC de 1974 i al Safari de 1977), Simo Lampinen, Sergio Barbasio, Ove Andersson, Amilcare Ballestrieri i d'altres. Les fotos de Piero al costat del gran Sandro Munari "Il Drago" al seient del copilot del mític Lancia Stratos HF són recordades per tots els aficionats, encara que també havia destacat amb multitud de màquines competitives de l'època, com Lancia Fulvia 1.6 HF, Fiat 124 Abarth, Lancia Beta Coupé i Fiat 131 Abath entre d'altres.


Volver